14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlungati de toti, o femeie si doi copii mici au ajuns in strada

Alungati de toti, o femeie si doi copii mici au ajuns in strada

Ti se rupe inima cind ii vezi: Tibi are doi ani, ochisorii ghidusi, obrajii bucalati si absolut nici o vina pentru faptul ca, desi are mama si tata, nu are familie. Si nici casa. Are doar un fratior pe care il cheama Alexandru si care, la cele zece luni pe care le are, nu prea stie sa faca altceva decit sa plinga de foame.

Din cauza celor doi copii, mama lor, Claudia Barbosu, a ajuns in strada. Ea spune ca barbatul cu care a facut doi copii nu vrea sa stie nici de ea si nici de ei, iar familia i-a inchis usa in nas cind a vazut-o cu doi plozi agatati de fusta. Nu are serviciu, nici acoperis deasupra capului si nici macar vreo perspectiva ca se poate schimba ceva in bine.

„Nu am unde sa ma duc, sint pe strada de azi de dimineata ( ieri-n.r.) si toti mi-au inchis usa in nas; barbatul nu ma primeste acasa, iar familia mea nu vrea sa stie de mine. Am stat pe la prieteni si pe la alte rude, dar nu te tine nimeni cu doi copii, fara bani, fara serviciu, si a trebuit sa plec si de acolo. Am fost si la Centrul Maternal, sa stau acolo cu copiii, dar mi s-a spus ca nu mai sint locuri“, povesteste Claudia. Are privirea stinsa a omului care a atins deja culmea disperarii si care nu mai vede in fata lui nimic altceva decit gol.

Parinti din intimplare

Claudia Barbosu e craioveanca si are 23 de ani. Pe Alin Branescu l-a intilnit cu citiva ani in urma; ea era decorator floral, iar el nu avea serviciu. Au ramas o vreme impreuna si apoi el i-a spus sa plece. A plecat, desi mai avea citeva zile pina sa il nasca pe Tiberiu, baietelul cel mare.

Familia ei a renegat-o. A stat pe la cunostinte, pe la prieteni, pe la rude, pe unde a gasit un loc liber pentru ea si copilul ei. Anul trecut, aproape se impacase cu Alin. El i-a promis ca se va cuminti, ca isi va lua serviciu si ca vor fi o familie adevarata, iar ea l-a crezut. Pentru o vreme s-a intors la el. Atit cit sa mai faca un copil. Apoi s-a trezit din nou pe drumuri. Cu doi copii de data asta. Pe care i-a ingrijit cum a stiut ea mai bine, i-a imbracat cu ajutor de la Mitropolie, i-a hranit din mila altora, dar carora nu le-a gasit o casa.

Dupa multe insistente, cei doi frati au ajuns intr-un centru de plasament, autoritatile de protectie a copilului avind grija ca micutii sa aiba o viata cit de cit normala.

Singura, Claudia isi va gasi un acoperis deasupra capului, probabil tot la barbatul cu care a facut doi copii. Poate ca isi va pune in aplicare planul de a-i cere acestuia sa isi recunoasca copiii si sa le plateasca pensie alimentara. Sau poate, pur si simplu, va uita totul si va mai face un copil!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS