24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomania va dispune de o institutie profesionista pentru evaluarea tehnologiilor medicale

Romania va dispune de o institutie profesionista pentru evaluarea tehnologiilor medicale

Ministerul Sanatatii si Familiei, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Colegiul Medicilor din Romania (CMR) au semnat joi Memorandumul privind Institutionalizarea in Romania a Evaluarii Tehnologiilor Medicale (ETM) in mod profesionist. Memorandumul a fost semnat de ministrul sanatatii si familiei, Daniela Bartos, de presedintele CNAS, Eugeniu Turlea, si de presedintele CMR, Mircea Cinteza.

Prin acest Memorandum, cei trei parteneri implicati au decis formarea unui grup de lucru, a carui sarcina va fi incheierea unui acord privind infiintarea, pina la sfirsitul lunii aprilie 2003, a unei institutii profesioniste si eficiente pentru evaluarea tehnologiilor medicale in Romania. In viitor, aceasta institutie urmeaza sa devina membru cu drepturi depline al Retelei Internationale a Agentiilor de Evaluare a Tehnologiilor Medicale.

„Nivelul atins in cadrul reformei sanitare din Romania ofera un cadru propice unui sistem profesionist de administrare a fondurilor existente.

De asemenea, o tara cu resurse limitate precum Romania trebuie sa procedeze la o folosire rationala a acestora. Speram ca Evaluarea Tehnologiilor Medicale si a Medicinei bazate pe dovezi sa apropie tara noastra de nivelul european la care tindem“, a apreciat, cu acest prilej, ministrul Daniela Bartos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS