5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlro Slatina isi va majora capitalul social

Alro Slatina isi va majora capitalul social

ALRO Slatina isi va majora cu 1.015 miliarde de lei (aproximativ 30,5 milioane de dolari) capitalul social al societatii prin emiterea a 212,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 5.000 de lei, se arata intr-un comunicat al companiei. Societatea va oferi spre subscriere 195,6 milioane de actiuni nominative consortiului format din firmele MARCO International, MARCO Acqusitions si Conef Bucuresti, in valoare nominala totala de 978,2 miliarde de lei (circa 29,4 milioane de dolari). Actiunile oferite sint emise in contul sumei de 1.497 de miliarde de lei (45 de milioane de dolari) varsate de catre consortiu pentru executarea procesului de privatizare, reprezentind majorarea de capital si investitiile asumate.

Actionarii minoritari ai ALRO pot subscrie, in termen de o luna, 7,2 milioane de actiuni in valoare nominala totala de peste 36 de miliarde de lei (peste un milion de dolari), pentru pastrarea cotei de participare la capitalul social al societatii. Actiunile pot fi subscrise la un pret compus din valoarea nominala a unei actiuni de 5.000 de lei si o prima de emisiune pentru fiecare actiune subscrisa de 2.653 de lei. Majorarea capitalului nu va afecta cota de participare de 20,01% a Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) la capitalul social al ALRO. Potrivit contractului de privatizare, APAPS va pastra, pina in 2004, un pachet de cel putin 16,64% din actiunile ALRO, indiferent de sumele care vor constitui majorari de capital. In perioada 2002-2004, Autoritatea pentru Privatizare va incasa dividendele corespunzatoare participatiei detinute, dar nu mai putin de 14,35 milioane de dolari cumulate pe intregul interval.

In acelasi timp, MARCO s-a obligat sa mentina numarul actual de 3.709 salariati pina la sfirsitul anului 2006 si sa obtina cel putin 70% din cifra de afaceri din activitatea de baza a societatii. De asemenea, MARCO s-a angajat, conform contractului, sa realizeze investitii in protejarea mediului in suma de 16 milioane de dolari pina la finele anului 2004. APAPS a vindut, la sfirsitul lunii aprilie, grupului MARCO International, pentru 11,4 milioane de dolari, un pachet de 10% din actiunile ALRO Slatina, ceea ce a determinat cresterea participarii grupului la capitalul social al producatorului de aluminiu la peste 51%. Privatizarea ALRO a facut parte din conditiile programului PSAL II convenit cu Banca Mondiala. Consultantul pentru aceasta tranzactie a fost BNP Paribas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS