13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Vrajitoria ca meserie

Inainte se stia ca la usa vrajitoarelor poposeau doar citeva batrine girbovite, care, in cele mai multe cazuri, voiau sa stea de vorba cu mortii. Vrajitoarea, cind se stringeau doua-trei doritoare, le instruia cum s-o tina de degetul mic de la mina stinga si sa puna intrebarile la care doreau un raspuns. Femeile isi faceau semnul crucii si, cind vrajitoarea cadea pe spate, se repezeau la degetul ei mic de la mina stinga. Intotdeauna linga aceea care vorbea cu cei de pe lumea cealalta era un membru al familiei care veghea peste prinoasele vrajitoarei cazute profund in… lumea celor drepti. Batrinele ramineau cu gura cascata dupa ce credeau ca vorbeau cu mortii si plecau uluite povestind cui se nimerea de vrajitoarea din cutare loc. Dupa schimbarea din 1989, vrajitoarele s-au inmultit, s-au specializat si pretentiile sint mai mari. Aproape fiecare sat are vrajitoarea lui sau macar o ghicitoare in bobi fara renume, la care femeile dau fuga de cite ori le dispare o gisca din pilc sau un porc din cotet. De cele cu pretentii nu se apropie oricine. Puterea in facut si desfacut o poti ghici doar daca observi pe inserat ce fel de masini parcheaza in fata portii. „Victimele“ cu dare de mina si cont in banca nu se duc la vrajitoare; cheama vrajitoarea la ele. Cel mai adesea li se pare ca nu le mai merge bine in afaceri sau ca-i paste falimentul. Dupa ce vrajitoarea dezleaga afacerile innodate, omul se arunca in economia de piata ca-n propria piscina, convins ca apa descintata pe care-o soarbe dimineata pe nemincate o sa-l faca sa pluteasca pe deasupra tuturor relelor.

Vrajitoarea de la Balacita este de fapt… vrajitor

Prima comuna din judetul Mehedinti, cind vii din Dolj, pe la Cleanov, este Balacita. De citiva ani, oamenii s-au obisnuit sa vada mereu straini in sat care intreaba cu disperare unde sta vrajitoarea.

De fapt, este vorba de un vrajitor, Nicolae Ionele. Pina in urma cu sapte ani nu a avut nici o treaba cu vrajitoria, era muncitor la Sistemul de irigatii si locuia intr-un canton, linga Timisoara. Atunci, doua fetite din cei cinci copii ai sai s-au inecat intr-un bazin, iar evenimentul tragic i-a schimbat tot cursul vietii. Nicolae, un barbat rotofei de 42 de ani, a spus:

„Atunci, desi nu am fost de fata la tragicul accident, am avut o viziune, am vazut cu ochii mintii ce s-a intimplat cu fetitele mele. Puterile mele paranormale si de bioenergoterapeut mi-au fost descoperite mult mai demult, in momentul cit am facut niste teste la policlinica sportiva din Timisoara. La inceput am facut practica pe prieteni si pe cunostinte. Luam in ris harul cu care m-a inzestrat Dumnezeu. Si uite ca El m-a pedepsit ca mi-a luat fetitele. La inceput, cind am revenit la Balacita, am tratat o femeie din sat care avea schizofrenie si s-a simtit foarte bine.“

Nicolae Ionele spune ca in cartile de tarot stie sa ghiceasca si face ritualuri cu plante magice. El isi trateaza „pacientii“ cu fierturi de plante pe care le procura de la PLAFAR.

Intorsul cutitului, scosul argintului viu si ridicatul potentei sint doar citeva din „lucrarile“ lui Nicolae

Dedat de mult la iarba dracului (tutunul), Nicolae spune cu tigara in coltul gurii ca el umbla numai cu magia alba. „Dezleg pentru casatorii, intorc cutitul, scot argintul viu, fac lucrari pentru cresterea potentei, hipnotism la distanta, aduc acasa persoanele care au plecat, tratez de uriciune, pentru sporul casei, realizari, reusite etc.“

Cu o asemenea gama de servicii, Nicolae pare un personaj complet, de care ar fi imposibil sa nu ai nevoie. Mai tot omul are, pina la urma, nevoie de o potenta mai mare, de o realizare frumusica sau macar de o reusita in viata.

De clienti nu duce lipsa, iar in ultimul timp piata a aratat ca pentru toate partile mai discret este ca Nicolae sa se deplaseze acasa la impricinat, unde-i cauta si-i gaseste facaturile pe care ori le arde, ori le ingroapa, ori le arunca pe o apa curgatoare. Garantat suta la suta, zice Nicolae, omul nu mai „contracteaza“ facatura dupa ce a dezlegat-o el nici daca apeleaza la mama Omida.

De dragoste se face joia

Omul care face bine, caci nu-i place sa i se spuna vrajitor, ne spune ca „lucrarile“ de dragoste se fac in noaptea de joi spre vineri, de realizare se fac in noaptea de simbata spre duminica si de miercuri spre joi, iar lunea nu se face nimic decit atunci cind luna are mers retrograd.

Nicolae Ionele traieste cu nevasta si cu cei trei copii intr-o casuta mica de la periferia satului Balacita. Cererile de facut lucrari la mai multi patroni din Craiova sau serviciul prompt la domiciliul clientilor din Spania, Italia, Austria, Belgia si Franta nu i-au adus mari reusite tocmai lui, cel care i-a umplut de realizari pe multi dintre noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS