9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri diverse

Piinea slatinenilor – mai scumpa, dar mai „miezoasa“

Piinea provenita de la stat a slatinenilor s-a scumpit incepind din week-end-ul trecut, costind astfel 7.000 de lei. Directorul comercial al societatii ALUTA Slatina, Florin Neca, a declarat ca nu este vorba despre o scumpire propriu-zisa, ci de o corelare a pretului cu noul gramaj al franzelei. Astfel, aceasta a „cistigat“ 40 de grame in greutate, ajungind la 480, dar a „cistigat“ si 1.000 de lei la „greutatea“ pretului. Directorul Florin Neca a precizat ca modificarea a fost facuta la cererea mai multor clienti care s-au plins ca piinea nu are suficient miez si ca este prea plata, o felie fiind constituita mai mult din coaja. Celelalte societati private de panificatie din municipiul Slatina nu au anuntat, deocamdata, modificari nici de gramaj, nici de pret.

(A.M.A.)

Contravenientii platesc salariile angajatilor RAT Craiova

Actiunea controlorilor Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, a politiei si inspectorilor din cadrul primariei, desfasurata la sfirsitul saptaminii trecute, a dus la depistarea si sanctionarea contraventionala a peste 300 de calatori fraudulosi pe mijloacele de transport in comun. Echipele de control au recuperat pe loc, de la calatorii prinsi fara bilet, cinci milioane de lei, insa totalul amenzilor care trebuie platite se ridica la aproximativ 30 de milioane de lei. „Celor care au fost depistati li s-a aplicat amenda minima – 140.000 de lei. Pentru ca actiunea a dat rezultate destul de bune, intentionam sa o repetam o data pe saptamina sau cel putin o data la doua saptamini“, a precizat viceprimarul Mihai Dragu, care a mai opinat ca in acest fel Regia ar putea obtine niste fonduri deloc de neglijat, numai bune pentru a acoperi salariile unora dintre angajati.

(B.G.)

Cine nu plateste apa rece ramine fara caldura!

Craiovenii care nu si-au achitat facturile catre Regia Autonoma de Apa – Canal (RAAC) ar putea ramine si fara apa la robinete, si fara caldura in apartamente. Desi echipele regiei merg de la o asociatie la alta pentru a stringe sumele restante, craiovenii datoreaza in continuare peste 113 miliarde de lei numai pentru consumul de apa potabila. Nicusor Stancu, seful Sectiei canal din cadrul RAAC, a spus ca, din aceasta suma, 94 de miliarde de lei reprezinta datoriile asociatiilor de locatari din municipiu. Debransarea de la reteaua de apa a orasului a fost momentan sistata de catre conducerea regiei, pentru a nu perturba sistemul de incalzire. Asta nu inseamna insa ca, daca nu isi achita la timp facturile, craiovenii au scapat de debransarea de la reteaua de apa a municipiului si, implicit, de la reteaua de termoficare.

(F.E.)

Parc de vinatoare la Schela

O societate din judetul Dolj, ALPRO SA, membra a concernului ROMENERGO, este interesata sa realizeze un parc de vinatoare in comuna Schela – Gorj. Societatea mai sus amintita a preluat in urma cu mai multe luni de la Consiliul Local Schela o investitie de peste sase miliarde de lei, realizata cu fonduri de la Uniunea Europeana. „Au luat bazinele pentru pastrav, cladirea pentru colectarea ciupercilor si a fructelor de padure. Pina acum au investit peste trei miliarde de lei in bazine. Pe linga cele 3,5 hectare de teren pe care le-au preluat, vor sa concesioneze alte 200 de la Directia Silvica pentru un parc de vinatoare. “, a afirmat Aristide Serbanescu, viceprimarul din Schela.

(E.M.)

10.000 de titluri de proprietate pentru paduri

In Gorj, mai trebuie eliberate, in ceea ce priveste suprafetele cu padure, 10.000 de titluri de proprietate. Pina in prezent au fost emise 20.000 de titluri de proprietate pentru paduri, la terenuri procentul de eliberare a titlurilor fiind de 75%. „Din pacate, oamenii, desi au paduri, nu pot avea inca acces la lemnele de acolo. Unii mai fura. Daca au padure, cetatenii nu platesc decit marcarea. Daca nu au inca titlu, trebuie sa plateasca si lemnele. Speram ca la terenuri sa atingem proportia de 90%, iar pentru asta mai avem nevoie de aproape 6.000 de titluri“, a declarat subprefectul Eugen Vilceanu.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS