12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreo 300 si ceva de pedisti din Olt si-au ales sefii

Vreo 300 si ceva de pedisti din Olt si-au ales sefii

Membrii organizatiei Olt a Partidului Democrat si-au ales simbata, 9 noiembrie, noua conducere, care urmeaza sa-i si reprezinte la urmatoarele alegeri locale. Conform spuselor celor care au numarat buletinele de vot, in sala au fost prezente aproximativ 350 de persoane din rindul organizatiilor locale ale partidului, iar alegerile au fost statutare.

Ele s-au desfasurat pe parcursul a patru ore, in sala mare a Casei de Cultura a Tineretului din Slatina, si s-au bucurat de prezenta unor membri din conducerea centrala a PD, precum secretarul Stefan Popescu Bejat, senatorul Aurel Pana si secretarul zonal Marian Jean Marinescu.

Pedistii si-au ales secretarii de partid, secretarii zonali, vicepresedintii, precum si presedintele organizatiei judetene. In aceasta ultima functie a fost desemnat cu unanimitate de voturi Marin Bobes, unic candidat la aceasta functie. Acesta a declarat ca motivul pentru care nu a avut contracandidat a fost simplul fapt ca nu s-a mai inscris nimeni.

„Nu m-am simtit bine in postura de singur candidat. S-a facut tot ce s-a putut, am aminat termenul pina aseara (vineri, 8 noiembrie – n.r.), la ora 11.00, dar nu s-a mai inscris nimeni. Asta nu inseamna insa ca nu am avut lideri in partid“, a precizat noul presedintele PD Olt, Marin Bobes.

Alegerile PD Olt desfasurate simbata au avut loc cu usile inchise.

Tot presa e vinovata…

Cele patru ore de votare au fost „presarate“ si cu citeva discursuri ale unor lideri pedisti prezenti in sala, precum si cu prezentari de candidati. Unul dintre cele mai „acide“ discursuri a apartinut senatorului Aurel Pana.

Acesta nu a ratat ocazia de a ataca dur Partidul Social Democrat si de „a face bucatele“ activitatea de pina acum a actualei guvernari. In plus, la un moment dat, „luat de valul“ discursului, Aurel Pana a inceput sa atace si presa, desi in sala inghetau la propriu peste 15 ziaristi doar pentru a onora politicos invitatia de a participa la respectivele alegeri. Acesta nu s-a sfiit sa declare:

„Presa, toata presa e aservita si manipulata intr-un mod odios de putere. Mass-media sint in general ostile PD si oricarei manifestari care ne apartine. Trebuie sa mergem din casa in casa sa ne facem cunoscute programele. Presa nu lucreaza decit pe bani pentru o anumita clientela politica. PSD este un partid corupt, care nu da doi bani pe poporul roman. Asa a reusit sa aserveasca intreaga presa“.

Luat ulterior „la intrebari“, in conferinta de presa, despre acest discurs, Aurel Pana a inceput sa „bilbiie“ o scuza in stil politicienesc: „Nu vorbeam de toata presa, mai ales de dumneavoastra de la presa scrisa. Ma refeream la presa centrala, de fapt vorbeam despre televiziuni, unde nu mai ai loc de pesedisti…“

„E o mascarada“

Aceste alegeri s-au desfasurat pe fondul unor tensiuni politice care au loc in ultima vreme in sinul organizatiei din Olt a PD. In urma cu aproximativ doua saptamini au fost exclusi opt membri marcanti, in timp ce altii au primit avertismente pe motiv ca nu s-au conformat „liniei“ impuse de partid. Referitor la aceste ultime alegeri, unul dintre exclusi, medicul Renica Diaconescu, a declarat:

„E o mascarada. Vreo 200 de persoane care au fost prezente in sala nu au avut nici o legatura cu partidul, au fost angajati de la firmele lui Bobes, ale lui Otto Popescu si altii. Multi cred ca nici nu aveau carnet de partid“.

In ceea ce priveste planurile de viitor, Renica Diaconescu a declarat:

„Sint dezamagit si nu neaparat de ce se intimpla in partid, pentru ca aici a fost doar o lupta pentru putere. Impreuna cu ceilalti colegi vom incerca sa tinem aproape cele 50 de organizatii si vom merge la Bucuresti sa mai discutam. Sint dezamagit insa ca nici acolo nu se intelege mesajul. Probabil, oamenii din virf au fost intoxicati sau vor sa distruga partidul cu buna stiinta. Oricum, voi lua o hotarire in acest sens destul de tirzie. Cel putin sase luni nu voi mai face politica. Apoi, daca nu se va gasi intelegere, vom accede spre o alta forta politica sau nu vom mai face politica deloc“.

Referitor la agresiunea comisa asupra medicului Renica Diaconescu in urma cu doua saptamini, cind acesta s-a ales cu citeva zgirieturi, dar cu o sperietura zdravana, acesta a spus ca autorul nu a fost gasit inca si este de parere ca acest lucru nici nu se va mai intimpla vreodata.

„Neoficial, am aflat de la baietii care imi pazesc casa de atunci ca simbata trecuta, un barbat cu aceleasi semnalmente s-a invirtit vreo doua ore in jurul casei mele si voia sa-mi transmita un mesaj. El a fost retinut, dus la politie, a ajuns la cei de la judet, dar mai departe nu mai stiu nimic. Pina in prezent nu am fost chemat sa-l recunosc. Probabil ca se va musamaliza totul… nu cred ca-l vor gasi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS