12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSapte primarii din Mehedinti au solicitat fonduri de la Agentia SAPARD

Sapte primarii din Mehedinti au solicitat fonduri de la Agentia SAPARD

Primarii din sapte localitati din judetul Mehedinti au sustinut la Agentia SAPARD Craiova proiectele pe care le-au inaintat spre aprobare.

Comunele Salcia, Sovarna, Isverna, Eselnita, Timna, Cujmir si Poroina ar putea beneficia de fonduri, in valoare de sapte milioane de euro, dupa ce documentatia va fi aprobata de Agentia SAPARD de la Bucuresti. In medie, fiecare comuna va beneficia de aproximativ 30 de miliarde de lei. Acesti bani vor fi folositi pentru refaceri de drumuri si pentru reabilitarea retelelor de apa potabila. Unul dintre cele mai interesante proiecte il reprezinta cel inaintat de Primaria Timna.

„Am solicitat, pentru inceput, 50 de milioane de lei pentru reabilitarea drumului Valea Ursului, care face legatura cu o biserica din lemn, de la 1820.

Pentru aceste obiective se obtine un punctaj mai mare si speram sa ne fie alocata suma totala, care se ridica la 12,6 miliarde de lei“, a spus primarul Ion Cioara.

Primaria Eselnita doreste sa reabiliteze drumul judetean din zona Cazanelor pentru atragerea a cit mai multor turisti in zona.

„Am reusit sa trecem proiectul de reabilitare a unui drum de 2,7 kilometri, pe strada Mraconia, de prima etapa, si acum asteptam sa vedem daca primim acordul pentru cele peste 23 de miliarde de lei, cit am solicitat. Speram sa incepem lucrarile in primavara anului viitor“, a spus primarul Ioan Ciuru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS