31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColin Powell crede ca Irakul se va schimba daca va aplica Rezolutia 1.441

Colin Powell crede ca Irakul se va schimba daca va aplica Rezolutia 1.441

Secretarul de stat american, Colin Powell, a lasat sa se inteleaga faptul ca Statele Unite ar putea renunta la ideea schimbarii regimului de la Bagdad daca Irakul va respecta prevederile Rezolutiei 1.441.

„In cazul in care regimul irakian va renunta la armele de distrugere in masa si va coopera cu inspectorii ONU, acest lucru va insemna o schimbare si nu va mai fi necesara inlaturarea regimului de la Bagdad“, a declarat Powell, in noaptea de vineri spre simbata, pentru postul de televiziune al-Jazeera din Qatar.

„Apelurile lansate de administratiile americane privind o schimbare de regim in Irak au fost determinate de faptul ca Irakul refuza sa aplice rezolutiile internationale“, a adaugat el. Powell a subliniat ca tara sa isi rezerva dreptul de a actiona impotriva Irakului in cazul in care Bagdadul va incalca Rezolutia 1.441 a Consiliului de Securitate, iar organizatia decide sa nu ia nici o masura.

„Ne pastram dreptul de a actiona in cazul in care Consiliul de Securitate nu ia nici o masura“, a subliniat Powell. Seful diplomatiei americane a precizat ca votul in unanimitate acordat vineri de Consiliul de Securitate demonstreaza ca intreaga comunitate internationala si-a unit pozitia in ceea ce priveste problema irakiana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS