12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVita de Vie lanseaza albumul „Doi“

Vita de Vie lanseaza albumul „Doi“

Vita de Vie lanseaza, in 16 noiembrie, printr-un concert la Palatul Copiilor, albumul „Doi“, ce cuprinde opt piese noi, dar si o varianta live pentru „Liber“ si una acustica pentru „Cad“ de pe albumul „Fenomental“.

„«Doi» este un album foarte melodic si sentimental. Sa nu va ginditi la false sentimentalisme, ci la lucruri sincere. Cei ce il vor asculta vor gasi depresii, dar si multa fericire“, a spus Adrian Despot, vocalistul trupei.

Titlul face trimitere la relatii. Intre un el si o ea, dar si intre trupa si public. „La gitul meu“ povesteste, de pilda, despre relatia cu persoana iubita, dar membrii formatiei au tinut ca albumul sa includa si varianta live a piesei „Liber“, ce ilustreaza legatura creata intre artisti si public intr-un concert.

Un cintec de dragoste, „Liber“, este pentru Sorin Danescu, „o bucata“ din viata lui pusa pe muzica si versuri.

„Am devenit dintr-o formatie preocupata de social si de militantism una preocupata de persoanele apropiate“, spune Vita de Vie.

Trupa a lucrat pentru album doua saptamini, timp de 10-12 ore pe zi. Directorul casei de discuri ascultase prima piesa, „Visare“, si ii convinsese ca e timpul sa lanseze un material.

Membrii formatiei se mindresc insa ca Roton promoveaza albumul, dar nu i-a facut sa renunte la independenta in privinta compozitiilor si a inregistrarilor.

„Visare“ este, de altfel, prima piesa promovata; videoclipul a fost regizat de Andreea Paduraru. Albumul include insa si o piesa reggae. Potrivit formatiei, „Varza“ a iesit mai mult dintr-o joaca, fiind „o piesa militanta, dar nu asa cum sint piesele mai vechi“. „Doi“ este cel de-al patrulea album din discografia trupei, dupa „Rahova“ (1996), „Fenomental“ (1999), primul album de rock alternativ, iar „Exxtra“ (2001), un album de colaborari cu Parazitii, Suie Paparude si K-gula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS