21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii prefera conditiile grele de munca

Salariatii prefera conditiile grele de munca

Salariatii nu sint interesati de imbunatatirea conditiilor de munca. Este concluzia la care au ajuns reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj, dupa actiunile intreprinse in lunile septembrie si octombrie in societati de diverse profiluri (prelucrare si constructii de masini, prelucrarea lemnului, constructii, producerea si distribuirea gazelor naturale si a energiei electrice etc.) de pe raza judetului, in cadrul campaniei nationale intitulate

„Un management bun al mediului de munca, o sanatate buna“.

„Actiunile au avut ca principal obiectiv constientizarea angajatorilor si angajatilor de importanta pe care o are crearea unui mediu de lucru corespunzator. Am atras totodata atentia asupra faptului ca lipsa de implicare in rezolvarea acestei probleme va conduce, conform legislatiei, la penalizarea societatii respective cu sanctiuni usturatoare care pot ajunge chiar la lichidarea unitatii“, a precizat Silviu Poenaru, seful Serviciului control securitate, sanatate munca, din cadrul ITM Dolj.

Poenaru a remarcat reticenta nu atit a angajatorilor, cit a salariatilor fata de ideea imbunatatirii conditiilor de munca. Temerea este oarecum indreptatita, oamenii preferind sa-si sacrifice sanatatea la locul de munca, dar sa beneficieze de sporuri pentru conditii grele de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS