19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de familie pot efectua contra cost anumite servicii medicale

Medicii de familie pot efectua contra cost anumite servicii medicale

Medicii de familie pot efectua contra cost anumite servicii medicale care nu sint decontate de Casele de Asigurari de Sanatate. Aceste servicii medicale sint incluse pe o lista adiacenta, in care sint mentionate actele medicale care pot fi efectuate.

Este vorba de controalele solicitate de autoritati care, prin activitatea lor, au dreptul sa cunoasca starea de sanatate a asiguratilor (pentru obtinerea permisului de portarma, pentru obtinerea permisului de conducere auto, pentru angajare, controale periodice pentru personalul care practica anumite meserii pentru care este necesara evaluarea periodica a starii de sanatate si certificate prenuptiale), precum si de serviciile medicale la cerere, indiferent de statutul persoanei care le solicita.

Veniturile realizate din aceste activitati reprezinta venituri ale cabinetului medical. Medicii de familie au libertatea de a stabili tarifele serviciilor respective, care trebuie sa fie afisate la cabinetul medical. Pentru serviciile furnizate este obligatorie eliberarea chitantei fiscale pe care trebuie mentionat serviciul furnizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS