21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFanfara din Tirgu Jiu a refuzat sa cinte pentru ca n-a mai fost platita de doua luni

Fanfara din Tirgu Jiu a refuzat sa cinte pentru ca n-a mai fost platita de doua luni

Membrii fanfarei au primit instiintare de desfiintare, dar si invitatie sa cinte

Ziua Jandarmeriei Romane a fost marcata la Tirgu Jiu printr-un ceremonial de comemorare a jandarmului George Razvan Marchis. Acesta a murit in urma cu doi ani la o interventie de restabilire a linistii intr-una dintre discotecile din oras. Comemorarea s-a desfasurat insa in liniste, defilarea din final nefiind insotita de acordurile fanfarei.

Membrii acesteia au refuzat sa cinte pentru ca au primit un ordin de desfiintare, incepind cu luna noiembrie. Mai mult decit atit, primaria cu care au contract nu i-a mai platit din luna august.

„Directia de Patrimoniu ne-a transmis o adresa prin care sintem instiintati ca fanfara se desfiinteaza incepind cu 1 noiembrie. In acelasi timp, am primit si o invitatie de a participa la acest ceremonial. Colegii nostri au refuzat insa. Oricum, nu am mai fost platiti de doua luni“, a spus Gheorghe Enaschescu, vicepresedintele Fundatiei Armonia, pe linga care functioneaza fanfara.

Fundatia a incheiat in luna aprilie un contract pe o perioada de un an cu Primaria Tirgu Jiu. Fanfara urma sa presteze 14 ore de activitate pe luna, pentru care sa fie platita cu 33 de milioane de lei, bani ce s-ar fi impartit intre cei 15 membri. Suma a fost aprobata si de consililul local.

„Nu stim care sint motivele pentru care s-a decis desfiintarea. Contractul prevede ca, daca nu sintem platiti trei luni consecutiv, putem da in judecata primaria“, au mai spus reprezentantii fanfarei. Primarul Florin Circiumaru a precizat ca este o neintelegere intre Directia de Patrimoniu si Fundatia Armonia si nu se pune problema ca fanfara sa fie desfiintata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS