12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din Mehedinti vor stringe maculatura pe parcursul anului scolar

Elevii din Mehedinti vor stringe maculatura pe parcursul anului scolar

Programul „Sa reciclam hirtia“ a fost lansat si la Drobeta Turnu Severin, in 7 noiembrie, avind drept scop salvarea unor suprafete importante de padure.

„Daca 100 de elevi predau pentru reciclare caietele folosite intr-un an, acestia salveaza un copac care are nevoie de 120 de ani pentru a creste si a ajunge la maturitate“, a spus Nicolae Pascovici, inspector-sef la Inspectoratul pentru Protectia Mediului (IPM) Mehedinti.

Programul va fi implementat in scoli si institutii publice, in municipiul Drobeta Turnu Severin functionind sase centre de colectare a maculaturii. IPM Mehedinti va face o analiza lunara si va informa ministerul de resort cu privire la modul in care se desfasoara programul, furnizind date referitoare la: numarul unitatilor care au colectat si predat hirtie; numarul unitatilor de colectare si valorificare; cantitati de hirtie si cartoane predate; alte actiuni desfasurate.

Tototdata, s-a solicitat sprijinul unitatilor de colectare, valorificare si productie hirtie, in vederea crearii unei retele functionale pentru colectarea si valorificarea deseurilor de hirtie si carton.

Existenta acestei retele va permite extinderea colectarii maculaturii la nivelul tuturor institutiilor publice, autoritatilor nationale si locale, institutiilor de invatamint, administratiilor publice si unitatilor economice de stat si private.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS