17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile din Mehedinti nu au nici combustibil si nici materie prima pentru interventii

Autoritatile din Mehedinti nu au nici combustibil si nici materie prima pentru interventii

In toate localitatile din Mehedinti a nins ieri. Autoritatile, desi considera ca nu au fost luate prin surprindere, nu stiau prea bine in ce stadiu se afla pregatirile pentru trecerea in bune conditii a iernii.

Stratul de zapada masura ieri zece centimetri in comuna Bicles, sapte la Balta de Munte, patru centimetri la Livezile si doi la Drobeta Turnu Severin, semn ca in unele localitati din Mehedinti, iarna a venit mai devreme decit se asteptau autoritatile. Potrivit politistilor de la Serviciul Circulatie, traficul in judet se desfasoara in conditii de iarna. Regia de Drumuri si Poduri, care ar trebui sa asigure buna circulatie pe drumurile din judetul Mehedinti, nu are nici materia prima si nici combustibilul necesare pentru aceasta iarna. Pentru reparatia drumurilor judetene afectate de inundatii, se asteptau 50 de miliarde de lei, dar acesti bani nu au mai sosit in Mehedinti. Din cauza lipsei de fonduri, SC Drumuri si Poduri Mehedinti nu a realizat lucrarile de reparatii si revizii necesare pregatirii drumurilor pentru iarna, astfel ca multe dintre acestea ar putea deveni impracticabile, in perioada urmatoare.

La Orsova, deszapezirea se va realiza cu beneficiarii ajutoarelor sociale

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Ilie Pisoi, a asigurat populatia ca nu vor fi probleme in aceasta iarna, fiind realizata inventarierea utilajelor: „Am verificat si sint in stare buna“. Potrivit Inspectoratului de Protectie Civila, vremea se va inrautati, temperatura aerului va avea valori negative, vor cadea insemnate cantitati de precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare si se vor produce intensificari ale vintului. Primarul municipiului Orsova, Ioan Vesa, a spus ca deszapezirea va fi asigurata in acesta iarna cu beneficiarii Legii 416. Compania Nationala «Apele Romane» monitorizeaza situatia hidrologica pe principalele cursuri de apa. Prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, a spus ca a intilnit deja prima zapada, cu ocazia verificarii primariilor din nordul judetului. Prima ninsoare nu a dat mari batai de cap edililor municipiului Drobeta Turnu Severin. Nici un drum judetean sau national nu era blocat ieri, dar, daca nu se actioneaza la timp, ar putea aparea probleme serioase, in cazul in care ninsoarea continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS