32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Bulucea si-a amintit de Gradinita 25

Primarul Bulucea si-a amintit de Gradinita 25

In urma cu aproape o luna, conducerea ISJ Dolj a inaintat o adresa oficiala la Primaria Craiova, prin care solicita situatia juridica a imobilului unde functiona Gradinita nr. 25. Localul era cuprins in programul de reabilitare cu finantare de la Banca Mondiala.

Lucrarile de executie au demarat inca din vara si au costat citeva mii de dolari. Dupa ce s-a aflat ca imobilul este revendicat, lucrarile au fost sistate. Recent, primarul Bulucea si-a calcat pe inima si a trimis inspectoratului raspunsul solicitat, prin intermediul unei adrese oficiale.

ISJ Dolj stie acum ca „Vintilescu Traian-Petre a solicitat Judecatoriei Craiova sa i se restituie imobilul situat in strada Bucovat, nr.143 (fost 133), dosarul 13.977/2002 se afla pe rolul instantelor judecatoresti, iar in cauza s-a formulat intimpinare de catre Consiliul Local Craiova, instanta urmind sa aprecieze, in functie de probatoriile care se vor administra in cauza.“

Cu privire la Programul de reabilitare al Bancii Mondiale, transa a IV-a, in care sint cuprinse lucrari de executie pentru Gradinita nr.25, primaria solicita inspectoratului „copie dupa actele necesare pentru a fi depuse la instantele de judecata“ si ii sugereaza ca poate interveni in proces.

Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, are punctul sau de vedere: „Dorinta conducerii ISJ Dolj este ca procesul sa se incheie favorabil invatamintului si lucrarile sa fie reluate in cel mai scurt timp, astfel incit prescolarii sa beneficieze de spatiile reabilitate ale Gradinitei nr. 25“. Asta inseamna ca Traian-Petre Vintilescu va fi despagubit conform legii, iar localul va ramine definitiv invatamintului, asa cum s-a intimplat si cu imobilul Grupului Scolar Malu-Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS