10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Stiri diverse

„BöLöNI SI-A FACUT „MEA CULPA“ / Antrenorul echipei Sporting Lisabona, romanul Ladislau Bölöni, si-a asumat responsabilitatea pentru esecul inregistrat de formatia sa in fata echipei Gil Vicente, scor 0-3, in etapa a 9-a a campionatului Portugaliei. „Am intilnit la antrenamentele de dupa meci o echipa foarte trista si abatuta. Sintem suparati, deoarece am comis greseli importante. Nu ma simt bine, deoarece aceste greseli sint si ale mele“, a spus Bölöni, in cadrul unei conferinte de presa. Tehnicianul echipei Sporting a subliniat ca nu este de acord ca numai jucatorii sa fie criticati pentru jocul prestat in partida cu Gil Vicente. „Fotbalul este un joc colectiv. Succesele apartin intregii echipe, la fel si esecurile. Eu, Ladislau Bölöni, fac parte din colectiv, traiesc in spiritul acestuia si stiu ca Sporting este o echipa cu orgoliu. Daca un lucru merge bine, atunci e bine pentru toti si aceeasi regula se aplica si atunci cind lucrurile merg prost“, a mentionat Boloni.

KAHN S-A SUPARAT / Portarul si capitanul echipei Bayern München, Oliver Kahn, i-a criticat pe Karl-Heinz Rummenigge si pe Franz Beckenbuaer pentru declaratiile facute de acestia dupa eliminarea formatiei germane din orice competitie europeana. In schimb, Kahn i-a luat apararea antrenorului echipei Bayern München, Ottmar Hitzfeld, si a laudat comportamentul managerului clubului german, Uli Honess. Portarul german a spus ca relatia dintre jucatorii echipei Bayern München si antrenorul Ottmar Hitzfeld este foarte buna, desi formatia a fost eliminata din orice competitie europeana si a pierdut, cu scorul de 0-2, meciul disputat in deplasare la Werder Bremen, duminica, in campionatul Germaniei. „Sintem convinsi ca vom cistiga alaturi de Ottmar Hitzfeld campionatul si Cupa Germaniei“, a spus Oliver Kahn. Portarul nationalei germane i-a criticat pe presedintele clubului de fotbal Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, si pe presedintele Consiliului de supraveghere al gruparii, Franz Beckenbauer, pentru declaratiile facute dupa eliminarea echipei din Liga Campionilor. Kahn a precizat ca echipa nu va avea performante mai bune daca Rummenigge si Beckenbauer spun ca „formatia este moarta“ si trebuie sa-i fie rusine pentru infringerile suferite. Portarul a adaugat ca aceste probleme ar fi trebuit discutate in interiorul clubului.

TRAPATTONI RAMINE LA CIRMA SELECTIONATEI ITALIEI / Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) l-a confirmat pe Giovanni Trapattoni in functia de selectioner al echipei nationale pina la data limita a contractului, iunie 2004. „Vom continua alaturi de Trapattoni. Nu vrem sa reziliem contractul. Nu este o decizie temporara. Avem incredere deplina in el. Sintem siguri ca putem ajunge din urma celelalte echipe“, a spus vicepresedintele FIGC, Giancarlo Abete. Giovanni Trapattoni a fost in pericol de a fi demis dupa ce selectionata Italiei a fost invinsa, cu scorul de 2-1, de nationala Tarii Galilor, in preliminariile Campionatului European din 2004. Italia se afla in prezent pe locul al treilea in grupa a noua preliminara, dupa Tara Galilor si Iugoslavia. In ultimele zece meciuri disputate, Italia nu a obtinut decit doua victorii. „Eram pregatit sa accept orice decizie a Federatiei Italiene de Fotbal. Intotdeauna mi-am asumat responsabilitatea pentru rezultatele obtinute. Carraro ( Franco Carraro, presedintele Federatiei Italiene de Fotbal – n.r.) mi-a cerut sa fac tot ceea ce este posibil pentru a califica echipa la Campionatul European din 2004. Nu va fi usor, dar vom reusi“, a spus Trapattoni.

INZAGHI NU MAI VREA SA PLECE DE LA AC MILAN / Atacantul Filippo Inzaghi, care a marcat duminica golul cu numarul 100 in campionatul italian de fotbal, a spus ca doreste sa-si incheie cariera la formatia AC Milan. „Mi-ar placea sa mai joc patru sau cinci ani pentru clubul AC Milan. Apoi, as dori sa ramin in cadrul clubului pentru a ma ocupa de jucatorii tineri“, a afirmat internationalul italian, care are 29 de ani. Inzaghi a marcat primul gol al meciului disputat duminica de echipa AC Milan in fata formatiei Reggina, scor 2-0, in etapa a opta din Serie A. Fost atacant al echipei Juventus Torino, Inzaghi a inscris deja 15 goluri in acest sezon pentru AC Milan, opt in Liga Campionilor si sapte in Serie A.

ZAGALO A PRELUAT REPREZENTATIVA BRAZILIEI / Mario Jorge Zagallo a fost numit la inceputul acestei saptamini in functia de selectioner interimar al reprezentativei Braziliei, care a ramas fara antrenor dupa demisia lui Luiz Felipe Scolari. Zagallo a mai stat pe banca tehnica a nationalei braziliene in timpul Cupei Mondiale din 1998, cind Brazilia a pierdut, cu scorul de 0-3, finala in fata Frantei. Luiz Felipe Scolari a parasit functia de selectioner dupa Cupa Mondiala din Coreea de Sud si Japonia, competitie cistigata de Brazilia. „Am acceptat aceasta functie cu multa mindrie“, a spus Zagallo. Brazilia va disputa pe 20 noiembrie, la Seul, un meci amical cu selectionata Coreei de Sud. Zagallo a precizat ca in aceasta saptamina va trimite telegramele de convocare jucatorilor pentru meciul cu nationala sud-coreeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS