12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din industria de aparare au protestat la sediul central al PSD

Sindicalistii din industria de aparare au protestat la sediul central al PSD

Un grup de aproximativ 50 de sindicalisti din industria de aparare a protestat ieri in fata sediului central al PSD, pe motiv ca guvernul nu rezolva situatia „disperata“ in care se afla salariatii din acest domeniu.

Protestatarii au strigat in timpul sedintei conducerii PSD la care a participat si premierul Adrian Nastase: „Juram ca nu va mai votam!“, „Senatori si deputati, apararea n-o uitati!“, „Noi de aici nu plecam, nu plecam acasa pina nu vom rezolva si problema noastra!“.

Ei au huiduit, au suflat din fluiere si goarne, au facut zgomot cu talangi. Presedintele Federatiei Solidaritatea ’90 (afiliata la Cartel Alfa), Gheorghe Sora, a precizat ca sindicalistii din industria de aparare solicita continuarea programului de restructurare a acestui sector si dupa anul 2002 si reglementarea printr-o lege a tuturor aspectelor legate de privatizare, asociere, externalizare.

„Sa nu mai pierdem locuri de munca“, a spus Sora, aratind ca din 200.000 de oameni angajati in 1990 in industria de aparare, in prezent au ramas doar 34.500.

El a adaugat ca din discutiile pe care le-au avut cu reprezentantii comisiei guvernamentale, formata si din ministrul industriei, Dan Ioan Popescu, si ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, nu a rezultat nici o concluzie.

Ministrul industriei, Dan Ioan Popescu, a declarat ca i se pare curios ca sindicalistii din industria de aparare au protestat in fata sediului central al PSD, cind le sta la dispozitie oricind la minister pentru a-i lamuri. Actiuni similare au avut loc si la alte sedii PSD din tara, cum ar fi cele din Deva si Fagaras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS