12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa de Intrajutorare a Pensionarilor Gorj a primit de doua ori mai multe cereri decit anul trecut pentru acordarea ajutorului de deces

Casa de Intrajutorare a Pensionarilor Gorj a primit de doua ori mai multe cereri decit anul trecut pentru acordarea ajutorului de deces

Mortalitatea in rindul batrinilor din Gorj creste de la an la an cu sute de cazuri. Casa de Intrajutorare a Pensionarilor din Gorj, precum si Casa de Pensii primesc din ce in ce mai multe cereri pentru acordarea ajutorului de inmormintare.

„Anul acesta am primit de doua ori mai multe cereri decit in anul precedent. In ultimele trei luni am avut in medie cite 40 de solicitari, dar am acordat in total cam 15 milioane de lei lunar, pentru ca fondurile sint foarte mici. La noi nu pot veni cu solicitari decit membrii care au cotizat, iar in functie de vechime ajutorul poate ajunge la maximum un milion de lei. Ii mai ajutam cu cosciuge la preturi foarte mici. Din pacate, se inregistreaza decese la oameni destul de tineri. Am avut cazuri de pensionari care abia au apucat sa se inscrie“, au precizat reprezentantii Casei de Intrajutorare a Pensionarilor.

„In lunile de iarna vor fi si mai multe decese in rindul batrinilor“

Majoritatea solicitarilor de ajutor de inmormintare vin pentru pensionarii din mediul rural. Reprezentantii institutiilor de protectie sociala pentru pensionari spun ca se asteapta ca in lunile de iarna numarul deceselor sa creasca si mai mult, avind in vedere conditiile in care trebuie sa traiasca batrinii, mai ales cei de la tara.

„Am acordat in primele noua luni ale acestui an 2.443 de ajutoare de inmormintare, cu 300 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru sfirsitul acestui an ne asteptam insa la mai multe astfel de solicitari pentru ca in lunile de iarna vor fi si mai multe decese in rindul batrinilor. Suma care se acorda este de 5.582.000 de lei pentru titular si 2.791.000 pentru un membru al familiei“, a spus conducerea Casei de Pensii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS