20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiecte pentru tinerii romi

Proiecte pentru tinerii romi

Uniunea Europeana finanteaza un proiect pentru facilitarea accesului romilor la piata muncii prin cursuri de calificare in meserii traditionale.

Scoala cu clasele I-VIII nr. 6 din Caracal, in parteneriat cu primaria municipiului, Inspectoratul Scolar Judetean Olt, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Olt si Grupul de initiativa „A doua sansa“ deruleaza proiectul „O sansa in plus“.

Timp de noua luni se vor califica 60 de ucenici la locul de munca, din rindul tinerilor romi care au abandonat scoala din diverse motive. Dupa terminarea cursurilor, tinerii romi vor primi certificat de absolvire eliberat de AJOFM Olt, in meseria de confectioner obiecte casnice din aluminiu sau din alte metale sau tinichigiu industrial. Ei vor fi dotati si cu unelte si materiale cu care sa-si poata porni, chiar pe cont propriu, intreprinderea. „Scopul proiectului este de a acorda o sansa unor tineri romi, majori, pentru a se califica intr-un atelier pentru o meserie traditionala cu care sa poata iesi pe piata muncii, dar si sa capete notiuni elementare de cultura generala si identitate nationala“, a declarat Rodica Dorina Aretu, directoarea Scolii nr. 6 Caracal.

Cursantii vor studia: limba romani, istoria romilor, cultura civica, alfabetizare pe calculator, educatie antreprenoriala, educatie fizica, tehnologia meseriilor, instruire practica in atelier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS