12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO singura noapte de consum de extasy poate provoca grave vatamari ale creierului

O singura noapte de consum de extasy poate provoca grave vatamari ale creierului

O singura noapte petrecuta sub efectul ametitor al substantei numite extasy este suficienta ca acest drog, considerat de multi tineri ca inofensiv, sa provoace vatamari grave, definitive pe creier.

Cel care consuma, intr-o noapte, trei sau mai multe tablete de extasy, cum se obisnuieste in cercurile unde se foloseste acest drog, se poate astepta ca, inca de foarte tinar, sau poate doar dupa citiva ani, sa sufere de sindromul-Parkinson, cu simptome grave de tremurat permanent, de contractii incontrolabile ale fetei, atrag atentia cercetatorii in domeniu, intr-un studiu aparut recent in revista stiintifica americana Science.

Unele studii anterioare au dovedit deja ca extasy poate ataca si provoca vatamari grave in centrele creierului care tin sub control sentimentele si care raspund pentru capacitate de observare a omului, care sint sub controlul elementului component al creierului, numit serotonin.

La Universitatea Johns Hopkins din Balltimor /SUA/, cercetatorii, condusi de profesorul George Ricaurte, studiaza in prezent efectul tabletelor de extasy asupra acelor celule nervoase la maimute.

„Pina nu demult, in rindul tinerilor, extasy era considerat un drog inofensiv, pentru ca nu se pot dovedi afectiuni imediate“, a afirmat profesorul Ricaulte.

„Dar cine ia extasy trebuie sa fie constient ca drogul respectiv poate distruge celulele creierului, chiar daca la petreceri se iau doze mai mici“, a avertizat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS