24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Mi-a luat certificatul de identitate al masinii si l-a dat altui sofer“

„Mi-a luat certificatul de identitate al masinii si l-a dat altui sofer“

Un locuitor din Tirgu Jiu a ramas fara actele masinii din cauza unui politist pe care il acuza de incompetenta si neglijenta in serviciu.

Gheorghe Floarea, de 41 de ani, din Tirgu Jiu, a fost surprins pe 11 octombrie de aparatul radar, la iesirea din Craiova, in timp ce conducea autoturismul Dacia cu numarul de inmatriculare 02-GJ-KYF. Soferul a fost oprit de doi agenti de circulatie si i s-a cerut sa prezinte actele masinii.

„Unul dintre cei doi agenti de circulatie, Nelu Dinu, mi-a cerut actele. I-am dat permisul de conducere si certificatul de identitate al masinii. A intocmit proces-verbal si mi-a inapoiat doar permisul. Cind i-am cerut si certificatul, a zis ca nu i l-am dat. N-a fost chip sa-l mai recuperez. Nu aveam nici martori, nu stiam ce sa fac“, a povestit soferul.

„Mi-a zis ca, daca mai comentez, ma aresteaza“

Gheorghe Floarea nu a reusit sa-l convinga in nici un fel pe politist ca i-a dat certificatul o data cu permisul. Insistentele soferului au inceput chiar sa-l enerveze pe agentul de circulatie.

„Am tot insistat sa caute mai atent ca poate imi gaseste certificatul, dar a inceput sa se enerveze. Mi-a zis ca, daca mai comentez, ma aresteaza ca nu-l las sa-si faca meseria. Atunci l-am rugat pe colegul lui sa-mi dea numele si adresa soferului care fusese oprit in acelasi timp cu mine, pentru ca m-am gindit ca poate a incurcat actele si i le-a dat celuilalt. Intr-adevar, asta facuse. Mi-a luat certificatul de identitate al masinii si i l-a dat altui sofer. Era un barbat din Vilcea, Petre Marcu. L-am sunat acasa si mi-a confirmat sotia lui ca actele mele au ajuns la el, dar a plecat in strainatate. Eu acum trebuie sa umblu sa-mi recuperez actele sau sa fac altele“, a spus Gheorghe Floarea.

Contactat telefonic, Petre Marcu a confirmat ca i-a fost dat din greseala de agentul de circulatie certificatul de identitate.

„Eu plecam in Belgia si cind am ajuns in vama am constatat ca politistul imi bagase in buletin un certificat de identitate care nu era al meu. I l-am dat contabilei mele sa-l trimita prin posta proprietarului. Sper sa nu se fi ratacit“, a spus Petre Marcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS