27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjenii se imbulzesc sa se vaccineze gratuit

Gorjenii se imbulzesc sa se vaccineze gratuit

Oamenii vin de la zeci de kilometri pentru a face vaccinul antigripal

Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj a primit, la mijlocul lunii octombrie, 6.500 de doze de vaccin antigripal, care se vor administra gratuit anumitor categorii de persoane cu factor de risc crescut. Intr-o singura saptamina, cabinetul de imunologie din cadrul DSP Gorj a administrat jumatate din vaccinurile primite. Printre beneficiarii de gratuitate se numara si pensionarii cu anumite boli cronice. Acestia s-au dovedit si cei mai constiinciosi in a se vaccina impotriva gripei.

„Oamenii au aflat ca a inceput campania si vin in fiecare dimineata si din cele mai indepartate comune din judet. Au vazut, din anii precedenti, ca, daca se vaccineaza, nu mai fac gripa. La virsta si la bolile lor, aceasta ar putea fi fatala. Au fost cazuri in care au venit si cite 350 de persoane intr-o zi. Era arhiplin holul de la intrare. Intr-o saptamina vom epuiza stocul“, a spus medicul Mariana Sfichi. Pentru a economisi banii pe care i-ar da pe un vaccin daca l-ar cumpara din farmacie, batrinii care locuiesc la tara prefera sa vina la Tirgu Jiu.

„Oricum, iesim mai ieftin. Costa peste 200.000 de lei un vaccin in farmacii. Eu am venit de la Tismana. Am o boala la ochi si am suferit si o operatie. Ma vaccinez in fiecare an“, a spus Maria Nefiru, de 67 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS