20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMirajul strainatatii umple singuratatea unui copil

Mirajul strainatatii umple singuratatea unui copil

Masini straine, ultimul tip, haine moderne, bijuterii, un lux orbitor si admiratia celor din jur sint visele unui pusti de 16 ani care si-a petrecut primii sapte ani de viata in institutiile statului si ultimii doi ani facind „gainarii“, care l-au adus in vizorul politiei. I se spune Alin, desi se numeste Nicolae Razvan Masica. Nu stie de unde i se trage porecla, dar adolescentul este convins ca i se potriveste ca o manusa. Asa se si prezinta: Alin Masica.

Baiatul provine dintr-o familie cu sase copii. Pina la virsta scolii, micutul a crescut intr-un centru de plasament. Abia la sapte ani a invatat semnificatia cuvintelor mama si tata, cind parintii l-au luat acasa. Nu aveau sa ramina multa vreme impreuna pentru ca, atunci cind pustiul avea zece ani, parintii au plecat in Italia si de atunci nu i-a mai vazut.

Alin a ramas in grija bunicilor, insa despartirea de parinti i-a adus un gol in suflet greu de umplut doar cu afectiunea bunicilor. A inceput sa guste din libertatea strazii, iar anturajul in care a intrat i-a adus numai necazuri: „Atunci au inceput problemele mele. Am fost cu inca un baiat. Furam bani din casa sau spargeam masini. Daca ar fi acum sa o iau de la inceput, nu as mai face asa ceva“, spune baiatul.

„Asteapta-ma, Italia! Sosesc!“

Acum Alin se afla in Centrul de primire minori din Craiova, institutie care nu-i este straina. „A mai fost la noi, dar s-a intors la bunicul lui, care este un om serios. Nu stiu insa de ce nu vrea sa ramina acolo. Aici, cit sta in centru, este un copil cuminte si nu se da in laturi de la munca. Nu face nici un fel de probleme“, spune Constanta Cinca, sefa centrului.

Alin a absolvit patru clase si, dupa spusele lui, ar vrea sa-si continue studiile. Dar in nici un caz nu-si doreste sa se intoarca acasa la bunici.

„Vreau sa plec in Italia, la parintii mei, sa stau cu ei. Stiu ca nu m-au luat pentru ca le-a fost greu. Eu am incercat de doua ori sa ajung acolo, dar n-am reusit. Mi-ar placea sa merg la scoala, dar sint putin cam batrin pentru asa ceva! Cine ma mai primeste pe mine in clasa a V-a la 16 ani!“, povesteste baiatul.

Alin stie ca, mai devreme sau mai tirziu, va ajunge alaturi de parintii sai in Italia, tara care il va ajuta sa ajunga prosper, asa cum alte rude ale lui au ajuns deja. Rude care se plimba in masini straine si sint imbracate dupa ultima moda. Parintii lui nu s-au imbogatit in strainatate, dar pustiul de 16 ani vrea sa reuseasca: „Desi ai mei n-au posibilitati, mai am acolo rude care sint mai bogate si care pot sa ma ajute si pe mine. Nu vreau decit sa fiu alaturi de parintii mei si sa ajung cineva!“

Deocamdata, baiatul va ajunge fie inapoi in grija bunicilor, fie intr-un centru de plasament din judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS