19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Programele MARR au reprezentat un experiment“

„Programele MARR au reprezentat un experiment“

Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, a sosit ieri la Tirgu Jiu, unde, in cadrul Prefecturii Gorj, a fost organizat un seminar prilejuit de incheierea programelor Fondului de Reconstructie a Regiunilor Miniere, in judetele Gorj si Hunedoara.

In cadrul componentei de finantare nerambursabila (MARR) pentru dezvoltarea economica si sociala au fost selectate 66 de proiecte, dintre care 32 in judetul Gorj si 34 in Valea Jiului.

Cu banii de la Uniunea Europeana au fost realizate sedii de institutii publice, cum ar fi Serviciul Public Salvamont, a fost reparata o parte din strada „23 august“ din Tirgu Jiu, realizindu-se, printre altele, si o investitie pentru reabilitarea fostei zone miniere Schela, unde au fost construite o pastravarie si centre de colectare a ciupercilor si a fructelor de padure.

Jonathan Scheele a spus ca tot ceea ce s-a intimplat timp de 21 de luni in Gorj si Hunedoara a fost un experiment si ca Uniunea Europeana va lua in calcul posibilitatea ca aceste finantari sa fie continuate. Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania l-a felicitat pe Nicolae Mischie pentru modul in care au fost investite cele aproape 3,6 milioane de euro, o parte din fondurile PHARE ajungind si la seful PSD Gorj.

Trandafiri galbeni cu parfum de tipografie

Nicolae Mischie l-a informat pe Jonathan Scheele ca, intimplator, a devenit si seful Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest (ADRSV) Oltenia, vorbindu-i reprezentantului Comisiei Europene despre casa de oaspeti de la Godinesti, localitatea de bastina a liderului PSD Gorj, constructie reabilitata cu fonduri de la Uniunea Europeana.

„As vrea sa amintesc de acea minunata casa de oaspeti de la Godinesti, care a fost reabilitata. Acolo vor sta belgienii cu care sintem infratiti si vor putea sa isi intensifice activitatea in zona… Intimplator, sint si presedintele ADRSV Oltenia, unde am reusit sa implementez ordinea si disciplina. Din pacate, am avut ceva greutati cu judetul Vilcea si era sa pierdem programul «Oltenia de sub munte»“, a spus seful PSD Gorj.

Tot in cadrul seminarului au mai luat cuvintul si primari de localitati unde s-au facut investitii realizate cu fonduri nerambursabile.

In incheiere, seful Delegatiei Comisiei Europene a vizitat cinci obiective din judet care au primit finantare MARR. Sanda Mischie, una dintre beneficiarele fondurilor nerambursabile PHARE si proprietara a unei tipografii in valoare de 53.000 de euro, i-a daruit un trandafir galben lui Jonathan Scheele.

Tot un trandafir galben i-a fost oferit si lui Christos Zacharias, seful proiectului PHARE, componenta Fondul de Reconstructie a Zonelor Miniere. Delegatia Comisiei Europene in Romania va fi astazi in Valea Jiului, unde va fi organizat, de asemenea, un seminar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS