26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudetul Mehedinti a fost impartit in 443 de sectoare si 74 de sectii

Judetul Mehedinti a fost impartit in 443 de sectoare si 74 de sectii

Pentru recensamintul agricol din judetul Mehedinti, la sfirsitul saptaminii trecute a avut loc o instruire a comisiei judetene, ocazie cu care s-a facut repartizarea membrilor comisiei pe localitati in cadrul judetului. Pina in prezent s-au intreprins actiuni pentru verificarea si actualizarea registrelor agricole, conform normelor metodologice in vigoare.

In acest sens, prin decizia primarilor din judet, au fost constituite comisii locale de recensamint, iar proiectul de formular a fost testat in cinci localitati din judet.

„S-au organizat instruiri cu reprezentantii comisiilor locale privind modul de intocmire a listelor unitatilor care fac obiectul recensamintului, precum si impartirea localitatilor in sectoare si sectii de recensamint. Tot cu aceasta ocazie, comisia judeteana de recensamint a stabilit ca timpul mediu de completare necesar inregistrarii unei unitati agricole este de aproximativ 60 de minute“, a spus Virgil Teghiu, director la Directia Agricola Mehedinti.

Operatiunea de recenzare va debuta pe 5 decembrie

In Mehedinti a fost stabilit si numarul de sectoare de recensamint: 443 si 74 de sectii.

„Pina la 1 decembrie, se va urmari multiplicarea normelor si formularelor privind impartirea localitatilor in sectii si sectoare, precum si distribuirea acestora comisiilor locale de recensamint. In perioada 2 decembrie-februarie 2003, vor avea loc inminarea catre recenzori a mapelor de recensamint, intocmirea listelor gospodariilor si efectuarea listei premergatoare, pina pe 4 decembrie, distribuirea formularelor de inregistrare si a manualelor, ghidurilor, catre populatie si unitatile cu personalitate juridica“, a spus Virgil Teghiu.

Declansarea operatiunilor de recenzare a exploatatiilor agricole va avea loc pe 5 decembrie, facindu-se o informare zilnica privind ritmul inregistrarii.

Instruirea recenzorilor care vor efectua activitatea de control va avea loc in perioada 27-29 ianuarie 2003, iar verificarea, centralizarea si validarea datelor preliminare se vor face la 28 februarie 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS