10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirmele din Olt au datorii la fondul de somaj si la asigurarile sociale

Firmele din Olt au datorii la fondul de somaj si la asigurarile sociale

Controalele efectuate de inspectorii Directiei Muncii si Solidaritatii Sociale (DMSS) Olt de la inceputul anului si pina in prezent au scos la iveala faptul ca nivelul datoriilor firmelor din judet la fondul de somaj si la cel al asigurarilor sociale de sanatate a depasit 230 de miliarde de lei.

Din aceasta suma, cea mai mare parte era datorata la bugetul asigurarilor sociale de stat (BASS) – 217,7 miliarde de lei. Inspectorii corpului de control al DMSS Olt au reusit sa incaseze pina in prezent numai cinci miliarde de lei. Ei si-au luat insa „revansa“ la amenzi, capitol unde au aplicat pentru incalcarea legislatiei din domeniul asigurarilor sociale si al somajului aproape 50 de sanctiuni contraventionale in valoare de doua miliarde de lei.

Pentru amenzile care inca nu au fost incasate au fost inaintate adrese catre Directia Finantelor Publice Olt.

Topul datornicilor – acelasi de mai multe luni

Firmele care inregistreaza cele mai mari debite sint aceleasi de mai multe luni, iar situatia lor se agraveaza de la o luna la alta.

Primul loc in topul datornicilor la BASS este ocupat de SC PP Strejesti, cu 11,3 miliarde de lei, urmata de SC GCL ACVATERM SA Bals, cu 8,1 miliarde de lei, SC SLAMEC SA Slatina – 7,9 miliarde de lei, SC CORAPET SA Corabia – 7,6 miliarde de lei, SC CORIAS SA Corabia – 7,3 miliarde de lei, SC AGROMEC SA Bals – 7,1 miliarde de lei. De asemenea, in rindul celor mai indatorate zece firme la bugetul fondului pentru somaj, situatia este in mare parte aceeasi ca si in cazul primului top, singura diferenta fiind o mica… „rocada“ de locuri.

Astfel, intreprinderile SC CORAPET SA si SC CORIAS SA detin primele doua locuri, cu 995 de milioane de lei, respectiv 945 de milioane de lei. In acest clasament mai sint si SC SLAMEC SA Slatina (806 milioane de lei), SC PP Strejesti (535 de milioane de lei), restul firmelor avind sub 500 de milioane de lei: SC GCL ACVATERM SA Bals, SC RULMENTI SA Slatina, SC INTERAF SA Scornicesti, SC AQUATERM SA Scornicesti si SC AGROMEC SA Bals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS