20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisoarea cititorului

Scrisoarea cititorului

O saptamina

Locatarii blocurilor H2-H7, care apartin de Asociatia nr. 46 Siloz – Infratirii, ne-au adus la cunostinta situatia strazii pe care locuiesc, care a devenit pe timp ploios impracticabila, dupa ce in 2001, Regia de Termoficare Craiova a desfasurat in zona lucrari de inlocuire a unei conducte, iar repararea caii de acces s-a facut „de mintuiala“.

GdS: Am contactat Regia de Termoficare, de unde am aflat ca, saptamina viitoare, o echipa se va deplasa la fata locului si va repara aleea. Olimpia Geanta, din cadrul institutiei amintite, a declarat ca aceasta situatie neplacuta a durat foarte mult din cauza lipsei fondurilor cu care se confrunta Regia de Termoficare.

(E.L.)

Starline

Ioana Ruta, din cartierul Craiovita Noua, a trimis ROMTELECOM o scrisoare prin care solicita reverificarea sumelor facturate in contul postului telefonic personal deoarece, inca din luna aprilie a anului in curs, apare cu un debit, de 1.618.000 de lei, catre institutia mentionata, pe care nu si-l poate justifica. Acest debit s-a format ca urmare a apelarii unui numar de tip audiotec, Starline, descoperit in urma verificarilor ROMTELECOM, dar pe care Ioana Ruta nu-l recunoaste.

GdS: Raspunsul obtinut pentru cititoarea noastra, de la Ioana Varzaru, din cadrul institutiei in cauza, este: „Verificarile efectuate de ROMTELECOM sint corecte si sint cele pe care Ioana Ruta le-a primit direct de la noi, prin intermediul unei scrisori de raspuns, din data de 10.10.2002. Abonatei ii este solicitat sa plateasca debitul de 1.618.000 de lei, deoarece nu s-au constatat erori nici referitoare la traficul postului telefonic, nici la modul de calcul al apelurilor efectuate“.

(E.L.)

Cosmarul

Ma dusesem in oras sa fac unele cumparaturi. Pentru ca stau la periferie, nu mai fusesem de mult in oras si nu mai stiam cum arata. Cind am ajuns in centru, nu-mi venea sa-mi cred ochilor. Din orasul pe care-l stiam nu mai ramasese nimic. Acum era un oras frumos si foarte curat.. Nu mai gaseai nici macar o groapa. Strazi maturate si spalate. Nu gaseai un chistoc de tigara pe jos. Pe strazi erau echipe ale primariei care „patrulau“ si vegheau la bunul mers al treburilor. Primarul era in fruntea lor pe bicicleta cu care face ture pe velodrom si ochea fiecare firicel de iarba care nu era la locul lui. Ma, zic eu, cum de lasara ei aerul ala conditionat din birouri si iesira in mocirla asta din strazi? De uimire, ma lua o sete de mi se uscase gitul. Il intrebai pe unul din echipa de unde pot sa beau o gura de apa si-mi raspunse ca peste tot sint numai fintini arteziene cu apa potabila. Cind ma uitai mai bine, vazui ca avea dreptate. Tisneau fintinile de parca ziceai ca esti in rai. O minune! Atunci m-am gindit. Bagaciosii astia de ziaristi ce or fi avind cu primarul de nu vad ca a facut omul de toate pentru orasul asta! Si cum priveam eu la minuni o data calcai intr-o groapa si cazui.

De unde dracu’ veni si groapa asta, ca parca le vazui pe toate astupate? Cind ma uitai mai bine, cazusem din patul in care adormisem. Uf, ce vis am avut! Vis? Era de-a dreptul cosmar. Bine ca am cazut la timp si m-am desteptat.

Anastasie Barbu, Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS