11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate84 de locuinte sociale vor fi la dispozitia severinenilor

84 de locuinte sociale vor fi la dispozitia severinenilor

Primaria Drobeta Turnu Severin va repartiza, la sfirsitul acestei luni, cele 84 de apartamente construite prin proiectul Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (MLPAT), cu destinatia de locuinte sociale, realizate prin credit extern.

Pentru cele 84 de apartamente, la Primaria Drobeta Turnu Severin au fost depuse peste 500 de solicitari. „La repartitie, prioritate au persoanele ale caror locuinte au fost distruse de calamitati naturale, chiriasii evacuati din casele revendicate de proprietari si familiile de tineri casatoriti. Solicitantii unor astfel de apartamente va trebui sa faca insa dovada ca pot plati chiria si intretinerea“, a spus viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Ilie Pisoi.

Municipalitatea ar fi dorit sa repartizeze locuintele de Craciun

Apartamentele vor fi inchiriate si nu vor putea fi cumparate. Chiriasii care vor primi un astfel de apartament vor semna un angajament, iar in cazul in care nu pastreaza corespunzator spatiul de locuit sau intirzie doua luni la plata chiriei sau a intretinerii, vor fi evacuati din apartamente. Costul unei locuinte se ridica la suma de 1,1 miliarde de lei.

Municipalitatea ar fi dorit ca apartamentele sa fie repartizate de Craciun, dar o parte dintre consilierii locali au considerat ca aceasta ar fi campanie electorala si au grabit repartizarea locuintelor sociale. Pentru tineri, tot printr-un program al MLPAT, va incepe executia unui bloc cu 24 de apartamente.

„Alte 100 de locuinte vor fi construite in Orsova, Strehaia si Baia de Arama. In paralel, in aceste orase vor incepe si lucrarile la 188 de apartamente pentru tineret“, a declarat Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS