15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumarul jucatorilor la loto este in scadere fata de anii precedenti

Numarul jucatorilor la loto este in scadere fata de anii precedenti

Traditionalul „loz in plic“, la care pina nu de mult isi incercau norocul cei mai multi dintre romani, nu mai este asa de cautat. Reprezentantii sucursalei Craiova a Loteriei Nationale spun ca oamenii cumpara din ce in ce mai putine lozuri, incasarile din ultimele luni fiind extrem de modeste, in conditiile in care nivelul de trai a scazut continuu. Oamenii nu mai au bani si, in plus, in afara de jucatorii impatimiti, multi si-au pierdut speranta ca vor da lovitura la loto.

In prezent, sucursala zonala Craiova, la care sint arondate agentiile din judetele Olteniei, mai are doar 37 de agentii proprii in Dolj si sapte agentii mandatare, in regim de colaborare. Practic, orice societate comerciala poate deveni agentie mandatara in baza unui contract. Ea poate cistiga un comision de pina la 9% din volumul lunar al incasarilor, fara sa investeasca nimic. Cu toate ca pare o afacere profitabila, vinzarile scazute au determinat reducerea constanta a numarului agentiilor care functioneaza in regim de mandatariat.

Asta, desi in 2002 cele mai mari cistiguri s-au inregistrat in zona Olteniei. Lozul cel mare, in valoare de 20 de miliarde de lei, a fost cistigat de un jucator din Draganesti-Olt, iar cel de-al doilea cistig ca valoare (12,5 miliarde – la Loto 6/49) a fost inregistrat in localitatea doljeana Racari.

Doar trei miliarde de lei – vinzari lunare in Dolj

Mircea Stefan, inspector coordonator pe zona Oltenia, a spus: „Paradoxal, in Oltenia se inregistreaza cei mai putini jucatori la loto, desi aici au fost cele mai mari cistiguri pe 2002. Se spune ca zona Moldovei este printre cele mai sarace din tara, insa speranta moldovenilor de cistig este printre cele mai mari. Incasarile din aceasta zona sint net superioare fata de ale noastre. Pentru ca in ultimele luni nu prea au fost jucatori si nici cistigatori, si reporturile sint mari“.

Potrivit directorului sucursalei, Vasile Olaru, cele mai mari incasari in reteaua loto se obtin in perioada septembrie – aprilie, atunci cind lumea nu isi mai cheltuieste banii agonisiti pe concedii si pe alte cumparaturi si isi mai permite sa cumpere un loz. Intr-un clasament neoficial, cei mai impatimiti jucatori la loto din Oltenia sint doljenii, urmati de cei din Vilcea, Gorj, Olt si Mehedinti. In medie, incasarile lunare din sistemul Loteriei Nationale pentru Dolj sint de circa trei miliarde de lei, cu 600 – 800 de milioane de lei mai mult fata de celelalte judete. Ceva mai traditionali, gorjenii sint, in schimb, cei mai mari cumparatori de „lozuri in plic“. Cu toate ca jucatorii sint din ce in ce mai putini, oferta loteriei se diversifica, pe piata existind in prezent cel putin sapte sortimente de lozuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS