11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Flash

Ce au cistigat ei, elevii din Bralostita, cind au fost primii la fotbal…

N-o sa ghiciti nici dupa o mie de incercari! Vara lui 2002 a fost palpitanta pentru micii fotbalisti care au concurat la campionatul judetean de minifotbal cu alti elevi din scolile doljene. Premiul a fost unul cu adevarat surpriza: un teren de handbal! Si nu un teren oarecare, ci profesionist si „adevarat“: cu bitum, porti, marcaje si alte accesorii. Dintre care, pina acum, in Bralostita au ajuns doar niste pietre. E drept, termenul de executie a fost depasit de mult, dar autoritatile locale si, mai ales, copiii inca spera ca vor avea un teren pe care sa se antreneze la handbal. Poate asa vor cistiga vreun campionat judetean si vor primi ca premiu un teren de… tenis!

Bralostitenii sint vecini cu … Belgia!

Unde te duci? Ma duc pina aci, in Belgia, la Maria… Nu e o gluma, e doar un dialog intre doua gospodine din comuna Bralostita. „Belgia“ nu are legatura directa cu regatul european, ci cu o „mahala“ din comuna, redenumita asa in urma unei vizite postdecembriste a unor straini. Alta mahala de renume, Ada-Kaleh, si-a luat denumirea plecind de la incapatinarea de care au dat dovada locuitorii din adevarata Ada-Kaleh, care cu greu s-au lasat stramutati. Incapatinarea celor din Bralostita a fost insa mai mare deoarece, cind s-a pus problema stramutarii lor mai aproape de vatra satului, au spus un „nu“ hotarit si au ramas la vetrele lor.

Trei echipe si o mare pasiune

Fotbalul e la mare cinste in rindul bralostitenilor; ca dovada stau cele trei echipe, una mai sus decit alta in clasamentul pe divizii; Viitorul Valea Fintinilor e in Divizia Onoare, iar Unirea Bralostita si Sfircea sint in Elita. Sau invers, pentru ca, in atitea clasamente si denumiri, ce mai conteaza locul ocupat! Important e ca oamenii se mindresc cu echipele lor, pe care le sustin la meciuri si pentru care contribuie de bunavoie (consilierii) si mai mult de rusinea altora (restul cetatenilor). „Domne, la cit de grea e viata asta, macar atita bucurie sa mai avem si noi“, explica un sustinator infocat al fotbalului de izlaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS