19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrucea Rosie se lupta cu nepasarea craiovenilor

Crucea Rosie se lupta cu nepasarea craiovenilor

Membrii filialei Dolj a Crucii Rosii din Romania

s-au intilnit ieri-dimineata, la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova, pentru a-si desemna noii lideri, ocazie cu care a fost prezentat bilantul activitatii pe ultimii patru ani.

Printre problemele discutate a fost si aceea a fondurilor destinate activitatilor umanitare si de interventie in caz de calamitati, care de la an la an sint mai mici.

Directorul filialei Dolj a Crucii Rosii, Maria Vintila, considera ca acest fapt denota lipsa de interes din partea cetatenilor:

„Fata de anii anteriori a scazut foarte mult numarul donatiilor, iar sponsori sint din ce in ce mai putini. In judetul Dolj, Crucea Rosie are putin peste 5.600 de membri, ceea ce, raportat la numarul de locuitori, este foarte putin, in conditiile in care cotizatia este de numai 20.000 de lei pe an. Imi e foarte greu sa cred ca oamenii nu se indura sa scoata din buzunar o data pe an aceasta suma, destinata ajutorarii saracilor si victimelor dezastrelor“.

Prezent la eveniment in calitate de invitat de onoare, viceprimarul Craiovei, Mihai Dragu, s-a aratat, la rindul sau, contrariat de indiferenta concetatenilor nostri:

„Craiovenii se implica foarte greu in astfel de actiuni, pentru ca noi, romanii, am cam pierdut notiunea de solidaritate. Ma tem ca, daca, Doamne fereste!, are loc o catastrofa, e posibil sa vedem fortele de ordine si autoritatile publice intervenind, iar cetatenii, cu miinile in buzunare, comentind evenimentele. Virtuti cum ar fi solidaritatea, darnicia la noi nu exista, din pacate. Sintem animati doar de binele personal, problemele comunitatii nu ne intereseaza“.

Dorind sa arate ca problemele comunitatii nu il lasa indiferent, viceprimarul s-a oferit sa dea o mina de ajutor Crucii Rosii, asigurindu-i pe reprezentantii respectivei institutii ca in cel mai scurt timp le va face rost de un sediu.

Maria Vintila a multumit, dar i-a amintit lui Dragu ca, de fapt, Crucea Rosie are nevoie nu de sediu, ci de un depozit pentru stocarea materialelor provenite din donatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS