12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii romilor vin la scoala pentru lapte si corn

Copiii romilor vin la scoala pentru lapte si corn

Laptele si cornurile pentru elevii din mediu rural ajung cu intirziere la destinatie.

Potrivit lui Mihai Dima, liderul Sindicatului Liber din Invatamint Mehedinti, situatia ar putea fi rezolvata daca de transport si distributie s-ar ocupa persoane care sa efectueze acest serviciu „repede si bine“.

Mai mult, cadrele didactice nu si-au facut analizele medicale, pentru a putea distribui aceste produse.

„Analizele medicale care se fac cadrelor didactice sint cu totul altele decit cele care se cer pentru a putea distribui in conditii corespunzatoare produsele lactate si de panificatie. De asemenea, distributia este defectuoasa, se face cu intirziere si afecteaza timpul de predare“, a spus Mihai Dima.

La scolile unde elevii au absentat, pachetele le-au fost trimise acestora prin intermediul colegilor.

„Firmele furnizoare nu accepta retur la aceste produse si de aceea am gasit o solutie care sa-i multumeasca si pe cei care nu vin la cursuri. Cu toate acestea, se inregistreaza un absenteism scazut“, a spus Stelian Petrescu, inspector general adjunct la ISJ Mehedinti.

La Girla Mare si Balta Verde, elevii nu lipsesc de la scoala

Actiunea „laptele si cornul“ a adus si lucruri bune in invatamintul mehedintean.

Potrivit inspectorilor scolari, se inregistreaza cazuri in care copiii proveniti din familii sarace sint trimisi la scoala pentru ca aici li se asigura zilnic o masa.

La Scoala generala din Gogosu, copiii din comunitatea de romi, in special din satul Burila Mica, nu se prezentau in anii trecuti la cursuri. Prezenta lor este acum de aproape 100%. Mai mult, numarul bobocilor de clasa intii a crescut considerabil.

„Au dorit sa vina la scoala si copiii romi de opt, noua si chiar de zece ani, care, pina la aceste virste, nici nu s-au gindit sa calce pragul scolii, lucru ce nu se intimpla si in anii trecuti. Putem spune ca aceasta este o parte buna a programului social“, a mai spus Stelian Petrescu.

In unele localitati din nordul judetului Mehedinti, pentru ca au ajuns la ore tirzii, furnizorii nu au mai gasit persoanele insarcinate cu preluarea alimentelor destinate scolarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS