26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestele devin tot mai vehemente la Portile de Fier

Protestele devin tot mai vehemente la Portile de Fier

„Salariatii sint la culmea rabdarii. Unii dintre ei au probleme de sanatate…“

300 de salariati de la Portile de Fier I si II au protestat si ieri in fata unitatilor, impotriva deciziei administratiei HIDROELECTRICA de a separa serviciile de intretinere si reparatii. Conducerea sucursalei considera insa ca protestul salariatilor nu a fost unul spontan: „Liderii de sindicat au pregatit aceasta actiune cu cel putin o saptamina inainte. Nu este o miscare spontana si oamenii vor fi trecuti absenti in ziua in care nu au lucrat“, a spus Cristian Cazanacli, director la sucursala Portile de Fier.

„Sintem dispusi sa dam la iveala toate afacerile care se fac in sucursala…“

Liderul de sindicat, Cristinel Popescu, a acuzat ieri conducerea societatii ca i-a amenintat pe salariati cu desfacerea contractelor de munca: „Pentru ca salariatii au avut tupeul sa protesteze, au inceput sa curga delegatii, pe o luna, pentru sucursale din tara. Sintem curiosi cum au inceput sa curga lucrari, la Tirgu Jiu si Caransebes, si cum directorii nu au stiut de ele pina acum. Din punctul nostru de vedere, este vorba de incompetenta si acesti directori nu au ce cauta la Portile de Fier si in sistemul hidroenergetic. Sintem dispusi, daca vine Corpul de Control al primului ministru, sa dam la iveala toate afacerile care se fac in sucursala. Salariatii sint la culmea rabdarii. Unii dintre ei au probleme de sanatate si nu mai pot suporta acest tratament din partea conducerii“. De luni, noua societate de reparatii din sucursala Portile de Fier – HIDROSERV – are personalitate juridica, fiind inregistrata la Registrul Comertului Mehedinti. Potrivit conducerii noii societati, actiunea sindicalistilor ar trebui sa inceteze, pentru a nu fi pierdute lucrari importante. Acestia sint insa decisi sa nu renunte si sa continue protestele.

Salariatii Hidroelectrica Neamt – solidari cu angajatii de la Portile de Fier

Cei opt sute de salariati ai Hidroelectrica SA Neamt protesteaza, incepind de luni seara, prin pichetarea sediilor societatii, dupa orele de program, fiind nemultumiti ca le-au fost diminuate drepturile salariale si in semn de solidaritate cu angajatii hidrocentralei Portile de Fier, care se afla in greva inca de luni dimineata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS