15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie, departe de ochii presei

Procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie, departe de ochii presei

Procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie (PNA) „nu trebuie mediatizati“, avind in vedere faptul ca lucreaza in conditii deosebite, a declarat ieri procurorul general al PNA, Ioan Amarie, in cadrul seminarului „Mass-media si justitia: parteneri sau adversari in lupta impotriva coruptiei“.

„Trebuie facuta diferenta intre discretie si lipsa de transparenta. Datele noastre sint discrete, iar daca le facem publice o sa avem mari esecuri. Sa nu transformam procurorii care lucreaza in PNA in eroi“, a declarat Amarie. Procurorul general al PNA a mentionat ca, pentru o echipa care organizeaza un flagrant, este nevoie de un milion de dolari (peste 30 de miliarde de lei), in conditiile in care bugetul alocat institutiei este de 60-90 de miliarde de lei. „Nu putem functiona dintr-o data asa cum ar trebui, dar putem sa stapinim acest fenomen si sa adoptam masuri in consecinta. Sintem nemultumiti ca nu am reusit inca sa lovim cu putere in marea coruptie. Nu puteam, la 1 septembrie, cind eram singur in Parchet, sa fac mari dosare de coruptie“, a adaugat Amarie.

PNA lucreaza, in prezent, cu 50 de procurori in toata tara, iar ieri urma sa fie numiti 20 de ofiteri de politie judiciara si 20 de specialisti in domeniile bancar, financiar, vamal si altele. Prim-procurorul general adjunct al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, Despina Maria Mihai, a afirmat, in acelasi context, ca omul de rind este deranjat de coruptie si ca, „daca este intrebat pe strada, i se face lehamite de-aia mare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS