25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

„Ne-au invins!“

Cei peste 500 de muncitori din cadrul SC RULMENTI SA Slatina considera ca au pierdut lupta de redresare a situatiei economice a societatii. Cornel Iordan, vicepresedintele Sindicatului Liber din RULMENTI, a declarat ca lupta sindicala dusa in special in ultimul an prin greva foamei, iesiri in strada, pichetari si lobby-uri la diversi reprezentanti ai APAPS si personalitati politice a ramas fara nici un rezultat. „Ne-au invins!“ a exclamat acesta. Motivul este faptul ca privatizarea devine pe zi ce trece un deziderat tot mai greu de implinit, deoarece nici un investitor nu pare sa fie interesat sa cumpere societatea, aceasta fiind in prezent singura solutie pentru salvarea de la falimet. Pe 1 octombrie, Autoritatea pentru Privatizare, actionarul majoritar al societatii, a republicat anuntul de scoatere la privatizare a societatii, care are ca termen limita de depunere a ofertelor data de 15 octombrie, dar se pare ca si aceasta ultima tentativa se va solda tot cu un esec.

„Vrem doar banii!“

In prezent, muncitorii nu mai vor decit sa-si primeasca salariile restante de la inceputul anului. O echipa sindicala careia i s-a alaturat si directorul fabricii, Victor Barbu, s-a deplasat la Bucuresti luni, 7 octombrie, si a obtinut trecerea societatii in programul RICOP, insa s-a constatat ca va fi extrem de dificil de pus in practica deoarece salariile se ridica la o suma destul de mare, in total la 8,5 miliarde de lei, la care se adauga si contributiile la asigurarile de stat sociale si de sanatate atit ale salariatilor, cit si ale societatii, care nu au fost achitate de aproape doi ani.

Viceliderul Cornel Iordan a spus ca in sedinta Consiliului de Administratie a societatii, care se va desfasura pe 25 octombrie, va fi aprobata vinzarea unui teren ce apartine societatii, si care are o suprafata de aproximativ 5.000 mp. Banii ce vor fi obtinuti din vinzarea acestuia vor fi folositi tot pentru plata unei parti din salariile restante. Ieri-dimineata, sindicalistii s-au intilnit la fabrica pentru a discuta urmatoarele actiuni pe care le vor intreprinde si pentru a primi cite 700.000 de lei fiecare, bani proveniti tot din vinzarea unor bunuri din cadrul societatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS