25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din Bradesti asteapta cu fesurile pe ochi sa defriseze primarul padurea

Elevii din Bradesti asteapta cu fesurile pe ochi sa defriseze primarul padurea

In scolile si gradinitele doljene nu a inceput sa se faca focul in sobe, desi afara este destul de frig. Si asta, pentru ca unele unitati de invatamint au lemne in magazii, altele, nu. Inspectoratul Scolar Judetean nu poate lua nici o masura impotriva primarilor care nu au facut pina acum aprovizionarea cu lemne.

Daca scolile si gradinitele au sau nu lemne in magazii depinde de bugetul primariei, dar, mai ales, de cit de gospodar a fost edilul sef al comunei.

Primarul din Bradesti recunoaste senin ca nu a cumparat pina acum nici un metru cub de lemne. „Nu avea sens sa mai dau 110 milioane de lei pe lemne, cind stiam ca trebuie sa primesc 20 de hectare de padure a scolii. Acum astept sa se indrepte vremea, sa se opreasca ploile si sa incepem sa defrisam“, a spus nonsalant Mircea Burchel, primarul din Bradesti. Poate ca primarul nu a observat, dar afara s-a facut destul de frig, iar in clase este si mai frig. Si, chiar daca elevii si profesorii declara la unison ca in clase este „cald si bine“, copiii stau totusi cu gecile pe ei si cu fesurile pe cap. Si meteorologii anunta ca temperaturile sint in continua scadere.

Doua din cele cinci scoli ale comunei sint inchise pentru reparatii capitale pe banii Bancii Mondiale, iar elevii invata in spatii improvizate, amenajate in foste magazine ale cooperatiei. Pentru acestea, primaria ar fi trebuit sa cumpere calorifere electrice, insa nu a facut-o pina acum. Se pare ca pentru edilul sef al comunei este mai important sa-si puna termopane la primarie decit sa se ocupe de aprovizionarea cu lemne a scolilor din comuna.

Pentru ca unitatile de invatamint sint in administrarea primariilor, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj pot doar sa constate lipsa lemnelor din scoli si, cel mult, „sa-i roage“ sau „sa-i piseze la cap pe primari“ sa isi faca datoria.

Reprezentantii inspectoratului stiu ca „toate scolile din judet au lemne in magazii“, cel putin asa au fost informati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS