12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConditii occidentale pentru elevii de la sate

Conditii occidentale pentru elevii de la sate

Administratia publica locala din comuna Isalnita a construit o scoala noua, cu clasele I-VIII. Noul local cuprinde 24 de sali de clasa, o sala de calculatoare, o sala de festivitati, biblioteca dotata cu sala de lectura si o baza sportiva multifunctionala – cu terenuri de volei, handbal, baschet, tenis de cimp si minifotbal. Pentru constructia acesteia, primaria a alocat cinci miliarde de lei, iar noua scoala corespunde standardelor occidentale.

Cladirile vechi au fost renovate si igienizate

Si copiii care merg la gradinita in comuna Isalnita dispun de conditii occidentale. Mobila moderna, calculatoarele si desenele de pe peretii exteriori ii fac pe copii sa nu mai plinga dupa mamicile lor, care ii lasa in grija unor straini.

Pentru ca micutii sa aiba conditii bune, primaria a investit citeva zeci de milioane de lei. Cei 130 de copii merg de placere la gradinita, au multe jucarii, au conditii igienice si toalete cu gresie si faianta. Peretii exteriori sint decorati cu scene din povestile pline de savoare ale Fratilor Grimm, iar pictorul comunei are grija sa le improspateze in fiecare an. Curtea este plina de tiribombe, leagane si balansoare, pe care primaria le-a reparat si imbracat intr-un nou strat de vopsea.

„Nu am plecat in concediu ca sa facem gradinita frumoasa“

„Anul acesta ni s-au alocat de la bugetul local 100 de milioane de lei, iar personalul gradinitei impreuna cu mine nu ne-am luat nici macar o zi de concediu in vara. Am stat la serviciu si ne-am ingrijit ca micutii sa gasesca, atunci cind vor veni, cele mai bune conditii. Trebuie sa mai si muncesti ca sa ai ceea ce vrei. In alte parti au plecat in concediu la munte si la mare, dar noi am ramas aici. Este adevarat ca nu am primit prea multi bani, insa pe viitor intentionam sa mai achizitionam un calculator, un fax, imprimanta, aparat video si un televizor. Mai in gluma, mai in serios, cele cinci educatoare care se ocupa de copii i-au cerut primarului telefoane mobile“, a spus directoarea institutiei.

Scolile din comuna au fost si ele reparate, tot pe banii primariei. 430 de elevi invata acum in conditii pe care le-ar invidia si elevii de la oras: mobila noua, toalete igienice si calculatoare. Pentru ca oamenii sint constiinciosi, la Isalnita a devenit un imperativ ca fiecare sa se zbata pentru ca institutia de care se ocupa sa arate cel mai bine. Si au cu ce se lauda!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS