20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa Dunareana de Turism

Bursa Dunareana de Turism

Judetul Mehedinti este reprezentat la Bursa Dunareana de Turism-Die Donau, care se desfasoara in perioada 28 septembrie – 1 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, de un stand propriu, in care sint prezentate trasee si obiective turistice, oferte ale unor agenti economici si prezentari ale municipiilor Drobeta Turnu Severin si Orsova-porturi la Dunare.

Potrivit subprefectului Constantin Buliga, prezent la acest eveniment, printre vizitatorii pavilionului mehedintean, considerat al doilea ca nivel de prezentare, s-au numarat operatorii de turism din tarile riverane, precum si reprezentantii presei din strainatate. Ieri a avut loc o intilnire care va pune fata in fata operatorii de turism din tara si cei din strainatate. Prefectura Mehedinti a achitat cinci milioane de lei pentru chiria standului. Bursa Dunareana de Turism este un eveniment patronat de Asociatia de Promovare Turistica Die Donau, iar Ministerul Turismului este coorganizator.

Evenimentul vizeaza in special promovarea programului „Croaziere pe Dunare“ si introducerea Romaniei in oferta turistica europeana. Ministerul Turismului va organiza si o intilnire, in cadrul careia vor fi prezentate orasele-porturi Drobeta Turnu Severin, Caras-Severin, Braila, Giurgiu, Tulcea, Calarasi si Galati. La bursa participa 50 de companii, autoritati nationale si locale din tarile riverane Dunarii si peste 100 de companii de turism straine, interesate sa contracteze pachete turistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS