3.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 decembrie, 2025

Medicina naturista

Piureul de castane vindeca afectiunile cardiace

Pentru tratarea afectiunilor cardiace, consumati castane. Fructele, preparate sub forma de piure, vor fi consumate ca aliment la micul dejun si cina. Pentru stimularea digestiei, castanele sint folosite sub forma de decoct. Acesta se realizeaza din 15-20 grame de castane maruntite, la un litru de apa. Amestecul se lasa sa clocoteasca 2-3 minute, dupa care se infuzeaza timp de 15 minute. Din decoctul astfel obtinut, se beau doua-trei cani pe zi. Castanele pot fi folosite si iarna, pentru uz extern in caz de degeraturi.

Consumul de sfecla limiteaza dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie, radacinoasa foarte apreciata mai ales cind este consumata sub forma de salate, este recomandata de specialistii in dietoterapie pentru continutul de glucide, substante minerale si ca sursa de vitamina A, B1, B2, si C. Sfecla are proprietati energetice, depurative, diuretice, laxative, de echilibrare a sistemului nervos, laxative, tonice si de stimulare a producerii hematiilor, leucocitelor si trombocitelor. Totodata, sfecla provoaca o usoara scadere a tensiunii si stimuleaza transformarea la nivelul ficatului a glucozei in glicogen si regleaza metabolismul lipidelor. Specialistii o recomanda in cazurile de cancer, datorita capacitatii sale de a limita dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicarii celulelor canceroase. Sfecla mai este indicata in caz de alergie la polen, ateroscleroza, afectiuni cardiace, tuberculoza, constipatie cronica, epidemii de gripa, demineralizare si nervozitate.

Spanacul face vederea mai agera

Pentru a micsora riscul bolilor cauzate de virsta, precum si aparitia bolilor sistemului ocular, medicii nutritionisti recomanda consumarea verdeturilor. Datorita luteinei, care se afla in compunerea plantelor cu frunze verzi, precum spanacul, consumul acestora creste starea de sanatate a ochilor. Substanta protejeaza ochii de efectele daunatoare ale soarelui, actionind ca un filtru solar. Deoarece organismul uman nu poate produce luteina, substanta nu poate fi asimilata decit prin consumul acestor alimente. Studiile au aratat ca o treime de ceasca de spanac gatit are un efect benefic evident asupra organismului. In cazul in care o persoana nu consuma aceasta cantitate zilnic, este recomandata administrarea unor multivitamine care contin luteina.

Secara incetineste procesul de imbatrinire

In afara de calitatile hranitoare, secara este recunoscuta de medicii naturisti pentru efectele benefice pe care le are pentru tratarea hepatitei epidemice, cronice, arteriosclerozei, hipertensiunii, precum si a afectiunilor cardio-vasculare. Decoctul din secara se realizeaza dintr-o lingura de boabe la o cana cu apa. Amestecul se fierbe 10-15 minute si se lasa acoperit 15 minute pentru a se raci. Din acest decoct se beau zilnic doua-trei cani. Pentru prevenirea si incetinirea procesului de imbatrinire, medicii naturisti recomanda consumarea zilnica a unei cantitati de 500 g de germeni de secara.

Apa de salvie catifeleaza tenul si reda culoare obrajilor

Medicina naturista recunoaste efectele benefice pe care salvia le are asupra tenului, mai ales in perioada anotimpului cald. Salvia degreseaza pielea, o dezinfecteaza, previne iritatia si limiteaza procesul transpiratiei. In aceasta perioada, unul dintre cele mai utile tratamente pentru ten este apa de salvie. Aceasta se prepara din jumatate de cana de apa plata, in care se pun doua lingurite de frunze si flori de salvie. Amestecul se lasa peste noapte la macerat, dupa care se strecoara. Planta ramasa se pune intr-o jumatate de cana de apa clocotita, se acopera si se lasa la racit, dupa care se filtreaza. Cele doua extracte astfel obtinute se amesteca. Din acest preparat se aplica pe piele comprese dimineata si seara, timp de cel putin 20 minute. Tratamentul ajuta la catifelarea pielii, inchide porii si invioreaza culoarea obrazului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS