10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii de la RULMENTI au reinceput seria protestelor

Salariatii de la RULMENTI au reinceput seria protestelor

Aproape 100 dintre cei 577 de salariati care au mai ramas la societatea slatineana RULMENTI SA au ocupat ieri curtea din fata fabricii, inca de la primele ore ale diminetii. Motivul este faptul ca singura speranta de redresare a societatii era privatizarea rapida, iar potentialul cumparator, firma brasoveana MONDEXIM, s-a retras de la licitatie.

„Aceasta firma voia sa cumpere societatea noastra impreuna cu RULMENTUL Brasov. APAPS a eliminat-o insa de la licitatie si asa a renuntat sa mai participe si la licitatia pentru noi“, a explicat secretara Sindicatului Liber din cadrul RULMENTI Slatina, Veronica Iordan.

Aceasta a mai spus ca de la inceputul anului, salariatii au primit in total doar aproximativ trei milioane de lei fiecare, bani proveniti din vinzarea citorva rulmenti aflati in stoc si din onorarea unor comenzi destul de mici. Salariatii au cerut ieri sa fie ajutati cu bani pentru a-si putea trimite copiii la scoala peste doua saptamini si au scandat in acelasi timp injurii la adresa Autoritatii pentru Privatizare, actionarul majoritar al fabricii, care este considerat principalul vinovat al situatiei dezastruoase in care se afla societatea in prezent.

Pe tot timpul protestelor, sindicalistii au fost inconjurati de cordoane de jandarmi, dar au spus ca, daca nu vor fi ascultati de nimeni, este posobil sa incerce sa blocheze in urmatoarele doua zile DE 70, iar de luni, sa mearga la Bucuresti pentru a picheta sediul guvernului.

Societatea RULMENTI Slatina are debite de sute de miliarde de lei catre furnizori si a avut intrerupta activitatea timp de trei luni la inceputul anului. Procesul de productie a fost repornit in luna aprilie, dupa numeroase interventii la SC ELECTRICA pentru a le furniza curent electric in ciuda datoriilor uriase, o data cu venirea la conducere a unui nou director, Viorel Barbu. Salariatii spun ca sint multumiti de prestatia acestuia la conducerea fabricii, dar sint de parere ca el ar face mai multe daca ar fi ajutat de Autoritatea pentru Privatizare. Acesta, la rindul sau, a declarat ca nu prea stie ce sa mai faca si ca nu a reusit sa se mai inteleaga cu oamenii pentru ca acestia sa nu iasa in strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS