Oul reprezinta o importanta sursa de vitamine. In tara noastra, ouale de gaina sint cele mai consumate. Mult mai rar se consuma si ouale altor specii de pasari: rata, curca, gisca, bibilica, prepelita, porumbel.
In 100 de grame de ou integral (albus si galbenus) se gasesc 1.000-4.000 u.i.vitamina A, 50-150 u.i. vitamina D3, 0,2-0,5 mg vitamina B2, 0,3-0,4 mg vitamina B6, 2-4 mg acid pantotenic, 2-3 mg vitamina E, 0,2 mg vitamina K, 0,1-0,15 mg vitamina B1, 0,1 mg acid folic, 0,4 mg vitamina B12.
In albusul crud se gaseste o glucoproteina numita avidina, care are efect de antibiotina, pentru ca formeaza impreuna cu aceasta vitamina un complex neabsorbabil, rezistent la actiunea sucurilor digestive.
Pastrarea indelungata a oualelor, mai ales daca nu se face la temperaturi scazute, duce la reducerea continutului vitaminic.
Ouale, o adevarata comoara de vitamine
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei