10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn miliard de lei pentru reabilitarea Centrului Militar Dolj

Un miliard de lei pentru reabilitarea Centrului Militar Dolj

Consiliul Judetean Dolj va aloca, la rectificarea bugetara din aceasta luna, cite un miliard de lei, pentru modernizarea Centrului Militar Judetean si a spatiului unde va fi amplasat sediul Serviciilor Publice Comunitare.

Centrul Militar, care este in administrarea consiliului judetean, este situat intr-un imobil nationalizat, revendicat si cistigat in instanta de vechiul proprietar, in urma cu trei ani, chiria, de circa 600 de milioane de lei pe an, fiind prea mare pentru diversele nevoi ale judetului. In plus, proprietarul a anuntat ca, din aprilie 2003, intentioneaza sa rezilieze contractul de inchiriere si sa vinda imobilul, cu 350.000 de dolari.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Petre Petrescu, a precizat: „Cu chiria pe care am platit-o in ultimii trei ani, puteam sa construim un bloc nou. Am facut deja o solicitare MApN pentru punerea la dispozitie a unui spatiu dezafectat care a apartinut unei unitati militare. Suma de un miliard poate nu este suficienta, dar este un inceput“.

Al doilea obiectiv avut in vedere priveste viitorul amplasament al Serviciilor Publice Comunitare, asa cum se va numi ghiseul unic in care vor fi comasate Serviciul de evidenta informatizata a persoanei si Serviciul de pasapoarte. Cele doua servicii, aflate in prezent in substructurile Ministerului de Interne, vor fi subordonate, prin procesul de descentralizare a politiei, Prefecturii Dolj si consiliului judetean. Ele functioneaza in spatii insuficiente pentru desfasurarea in bune conditii a lucrului. „In ceea ce priveste spatiul pe care intentionam sa-l punem la dispozitie, vom reabilita o parte a caminelor de la Liceul Energetic. Trebuie sa ne asociem cu consiliul local, pentru ca municipalitatea este proprietarul cladirii. Speram sa participe si ei cu bani ca sa-l reabilitam“, a incheiat Petre Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS