5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

KESTII LUMESTI

O procesiune religioasa a determinat montarea unei invelitori de metal pe o statuie siciliana reprezentind un cal, pentru a-i ascunde organele genitale, a dezvaluit, miercuri, presa italiana. Statuia, realizata de Francesco Messina, se afla pe traseul unei procesiuni organizate cu ocazia sarbatorii Fecioarei din Carmine. „Este de neconceput ca in mileniul trei sa mai existe inca oameni care acopera partile intime ale unui cal, de ziua Fecioarei din Carmine“, spune Alfio Lisi, reprezentantul unei miscari pentru protectia animalelor. Responsabilul cultural al regiunii, Antonio Fiumefreddo, a exclus posibilitatea ca aceasta masura sa fi fost ordonata de primarie. „Este un gest excesiv de pudoare si nu serveste in nici un fel artei. Autorul este, probabil, un localnic prea saritor“, a declarat el.

Un american din statul Wisconsin s-a trezit in mijlocul noptii, fiind socat sa gaseasca in sufrageria casei un strain care isi facea nevoile pe podea. Inainte de a-l infrunta pe intrus, barbatul s-a inarmat cu bite de base-ball, dupa care i-a spus strainului sa foloseasca toaleta. Politia spune ca vizitatorul era beat si a crezut ca a intrat in casa sefului sau. Intrusul a fost acuzat pentru violare de domiciliu si comportament necivilizat.

O invazie de mii de sobolani ameninta resedintele unor celebritati din Los Angeles, printre acestea aflindu-se casele de lux ale Pamelei Anderson si ale lui Antonio Banderas. Cotidianul britanic The Daily Telegraph afirma ca temperaturile ridicate de afara au dus la disparitia surselor de apa si hrana pentru sobolani, iar palmierii din jurul vilelor luxoase constituie o atractie pentru micile rozatoare in ceea ce priveste sursa de apa pe care acesti copaci o contin.

Doi britanici din orasul Worcestershire, casatoriti de 34 de ani, sint inca virgini. Femeia, in virsta de 57 de ani, si sotul sau de 65 de ani, nu au dormit niciodata dezbracati in acelasi pat. Femeia spune ca sufera de o fobie extrema a sexului si ori de cite ori incearca sa faca sex aude vocea mamei sale zicind ca acest fapt este un lucru dezgustator. Intr-un interviu acordat unui ziar local, femeia povesteste cum mama ei ii spunea ca o relatie intima cu un barbat este un lucru murdar si nepotrivit. „Uneori ma gindesc ca, daca Regina si Margaret Thatcher pot s-o faca, de ce eu nu as putea?“ marturiseste femeia virgina. Sotul sau spune ca respecta pe deplin dorintele sotiei sale.

O femeie insarcinata din Noua Zeelanda doreste sa dea nastere copilului sau intr-un film porno. Aceasta decizie a provocat o adevarata revolta publica in momentul in care femeia si-a anuntat planurile. In cotidianul The Sunday Press, viitoarea mama spune ca nu vede nimic ilegal in aceasta actiune si nimeni nu este obligat sa priveasca daca nu vrea. Producatorul filmului considera ca nu incalca nici o lege, deoarece nasterea este consecinta inevitabila a sexului.

Cel mai faimos dintre gasconi, D’Artagnan, erou de roman, despre care majoritatea oamenilor cred ca a fost creat de Alexandre Dumas, a existat cu adevarat. Se pare ca, mergind intr-o zi la biblioteca din Marseille, Dumas a gasit memoriile apocrife ale lui D’Artagnan, publicate in 1700, la 27 de ani dupa moartea celui care a fost locotenent capitan al primei companii de muschetari. Lui Dumas i-a placut gentilomul D’Artagnan si a hotarit sa-l faca eroul romanelor sale, plasat intre realitate si fictiune. Adevarul istoric este ca Charles de Batz, devenit mai tarziu conte D’Artagnan, s-a nascut in 1611, la Lupiac, dintr-un tata de origine modesta si o mama descendenta a unei familii putin mai prestigioase. La 20 de ani a parasit casa parinteasca si s-a inrolat cadet in Regimentul Garzilor Franceze, trecind apoi la Compania Muschetarilor Regelui. In 1646 a trecut in serviciul cardinalului Mazarin, care ii incredinteaza misiuni secrete. Numit locotenent-capitan al muschetarilor, este ucis in 1673, la asediul de la Maastricht. Celelalte evenimente din viata lui D’Artagnan, pe care le cunoastem din romanele lui Dumas nu sint decit fictiune.

Bicicleta, un mijloc de transport care nu face rau mediului, este din ce in ce mai populara in lume, dupa cum arata cresterea constanta a vinzarilor, citind un raport aparut miercuri la Washington. Productia mondiala de biciclete a atins 101 milioane in 2000, adica dublu fata de numarul masinilor fabricate in acelasi an. „Rolul bicicletei ca mijloc de transport continua sa creasca“, arata autorii raportului, Lester Brown si Janet Larsen. „Nu numai ca este de o suta de ori mai ieftina decit o masina, dar ofera chiar mai multa mobilitate decit aceasta, mai ales in oras“. Tarile nordice sint cele mai avansate, in ceea ce priveste folosirea bicicletei. 10% din populatia Suediei si pina la 50% in unele orase olandeze parcurg drumurile nu foarte lungi pe bicicleta. La Copenhaga, unde municipalitatea a pus la dispozitia localnicilor 3.000 de biciclete gratuite, o treime din populatie merge la serviciu folosind acest mijloc de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS