5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mama isi mai asteapta copilul sa se intoarca acasa

O mama isi mai asteapta copilul sa se intoarca acasa

O crima petrecuta in urma cu sase luni in localitatea Licurici – Gorj a schimbat destinul familiei Burlan. Mama victimei nu stie ca fiul ei este mort. Crede ca este plecat in Grecia, sa faca rost de bani pentru cei trei copii minori care au ramas fara tata. Drama acestor copii este cu atit mai mare cu cit mama lor, Mariana Dinu, este surdomuta si imobilizata intr-un carucior cu rotile, din cauza unui accident. In urma cu o jumatate de an, Tudor Burlan intentiona sa vinda un porc. Pretinsul cumparator i-a luat porcul, dupa care l-a omorit pe barbat.

Dorinta de a-si vedea sotia mergind din nou l-a costat viata pe Tudor Burlan, de 40 de ani. Pe 2 septembrie 2001, barbatul s-a hotarit sa vinda porcul din gospodarie, pentru ca apoi, cu banii obtinuti, Mariana Dinu, sotia acestuia, sa poata fi operata la un spital din Bucuresti. La un bar din Licurici, Tudor s-a intilnit cu Gabriel Gutu, consatean, care s-a oferit sa ii cumpere porcul. De altfel, acesta i-a oferit un avans de un milion de lei. A luat animalul, urmind ca mai tirziu sa se intilneasca in acelasi loc, pentru a-i oferi diferenta de doua milioane. Acest lucru nu s-a mai intimplat, intentiile lui Gutu dovedindu-se cu totul altele. In loc de bani, Tudor Burlan a fost batut cu bestialitate, pina cind a decedat. Criminalul a fugit, fiind prins a doua zi de politistii din Licurici. De atunci a inceput si calvarul familiei Burlan.

„Si de-ar fi sa mor Sa nu le spui lor.“

In urma mortii lui Tudor Burlan, au ramas pe drumuri trei copii minori care nu realizeaza exact ceea ce s-a intimplat cu tatal lor. Ei mai spera ca intr-o zi taticul lor va veni acasa. Este greu de reprodus in cuvinte drama prin care trece aceasta familie. Este zguduitor sa auzi cum mama lui Tudor Burlan, Elena, de 68 de ani, povesteste despre fiul sau care e plecat in strainatate si pe care spera sa il vada de sarbatori, chiar de Pasti: „Muma, copiii astia ai mei sint amariti si ei, dar poate o prinde cheag acuma, cind o veni Tudorel, ca poate o stringe si el ceva bani, ca e plecat de multa vreme. Copilu’ meu e in Grecia. Cred ca vine de Pasti. E plecat de vreo sase-sapte luni. De cind e plecat, nu mi-a trimis nici o scrisoare. Sint si eu ingrijorata, ca orice mama, ca pe acolo, printre straini, se poate intimpla orice. Am mai vorbit si cu soru-sa, care sta aci linga mine, ca am avut niste vise negre, da’ cred ca il ajuta Dumnezeu, ca e baiat credincios. Daca nu pleca, ii era greu sa traiasca, fiindca are copiii astia mici, iar nevasta e si surda, si oloaga, ca a cazut dintr-un pom si si-a rupt picioarele.“ Constanta Tichelea, sora victimei, care-i ingrijeste acum pe cei trei copii, a spus ca a ascuns cit a putut vestea mortii fratelui, ca sa o protejeze pe mama celui ucis: „Mama nici acum nu stie ca fratele meu a fost ucis. I-am ascuns adevarul, fiindca e batrina, are probleme cu inima si e paralizata. „Daca i-as spune, cred ca ar muri pe loc. Va dati seama ca plinge sufletul in mine cind o aud vorbind de Tudorel, ca il asteapta sa vina acasa si eu stiu adevarul“.

„Mai sta mult tati? Cind vine?“

Mezina familiei, Elena, de sase ani, stie ca taticul ei e plecat sa cumpere bomboane, dar nu intelege de ce sta atit de mult. „Mai sta mult tati ? Cind vine? De ce nu vine tati?“ sint intrebarile pe care i le adreseaza de zeci de ori pe zi matusii care are grija de ea si de fratiorii ei- Valentin, de 15 ani, si Victoria Ionela, de 13 ani. Situatia acestor copii este foarte grea.

Apropiatii acestei familii incearca sa faca rost de bani pentru a o putea interna pe mama copiilor intr-un spital din Bucuresti, pentru efectuarea unei interventii chirurgicale. Daca va fi operata, Mariana Dinu ar avea sanse sa mearga din nou si astfel s-ar putea ocupa de cei trei copii. In fiecare luna, Valentin si Victoria se prezinta la Tribunal, unde are loc procesul in care este judecat cel care le-a ucis tatal. Valentin spune ca nu vrea sa se razbune, nu vrea sa il omoare pe criminal, fiindca va avea Dumnezeu grija de el: „La inceput, mi-am zis ca o sa-l omor pe asta cind o sa ma fac mai mare, dar acum mi-a trecut. E pacat sa omori un om. Si, oricum, el va fi pedepsit de Dumnezeu. De fiecare data cind merg la proces, cu matusa si cu sora, ma uit fix la el si cred ca nu ii e usor sa ma vada pe mine.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS