12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascalii mehedinteni nu-si vor mai medita propriii elevi

Dascalii mehedinteni nu-si vor mai medita propriii elevi

Conducerea Inspectoratului Scolar Mehedinti a decis sa le interzica profesorilor sa mai faca meditatii particulare cu propriii elevi. Inspectorul general de la ISJ Mehedinti, Lucian Capitanescu, a declarat ca masura ca profesorii sa nu-si mai mediteze elevii a fost luata in urma sesizarilor acestora din urma: „Au existat sesizari ca anumiti profesori le-au impus elevilor, intr-un fel sau altul, sa faca pregatiri acasa. Le-am cerut directorilor de scoli sa le interzica profesorilor din institutiile respective sa-si mediteze elevii“.

Masura luata la nivelul inspectoratului a fost comunicata directorilor tuturor institutiilor de invatamint din judet. „Le-am adus la cunostinta profesorilor din liceu aceasta decizie si le-am solicitat sa o respecte“, a declarat Stefania Scaueru, director la Liceul „Gheorghe Titeica“, din Drobeta Turnu Severin. Pentru a fi sigur ca decizia inspectoratului va fi respectata intocmai, directorul Liceului „Domnul Tudor“, Ionel Ciuca, si-a pus colegii sa semneze ca „au luat la cunostinta“: „I-am pus pe colegi sa semneze ca au cunostinta despre decizia de a nu mai face meditatii contra cost cu elevii de la clasele unde predau. Sper ca aceasta decizie a inspectoratului sa fie respectata“.

Mai reticent la dispozitiile date a fost directorul Colegiului „Traian“ din Drobeta Turnu Severin, Iancu Bunoiu. Acesta a declarat ca nu in rindul dascalilor se afla coruptia din Romania: „Eu nu pot sa spun ca profesorii de la liceul pe care il conduc nu fac meditatii cu elevii lor. Trebuie sa vedem insa si in ce scop se fac aceste meditatii. Daca parintele unui copil doreste ca acesta sa fie mai educat, este normal sa il pregateasca mai mult. Exista si cazuri in care colegii nostri nu isi fac meseria atit de bine la scoala, determinindu-i astfel pe elevii mai slab pregatiti sa faca meditatii. Nu cred insa ca in rindul profesorilor se afla coruptia din tara“.

Ramine de vazut daca decizia luata de inspectoratul scolar va fi pusa in practica. Ceea ce nici profesorii si nici conducerea ISJ Mehedinti nu si-au putut explica este modul in care vor fi deconspirati profesorii care vor acorda meditatii la domiciliu. „Nu stim cum vor fi controlati, dar mizez pe incredere. Consultatiile pot fi organizate si la scoala, pentru ca orice profesor trebuie sa presteze cite opt ore de munca“, a spus Lucian Capitanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS