25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii au petrecut Craciunul in familie

Severinenii au petrecut Craciunul in familie

Dupa ce au alergat mai bine de o saptamina dupa cumparaturile pentru Craciun, severinenii au „obosit“, probabil, si au ramas acasa, petrecindu-si sfinta zi in jurul mesei pregatite de sarbatoare. Ei au preferat bucatele alese si programele de televizor, in locul spectacolelor pregatite in centrul orasului.

Simbata, severinenii alergau dupa brazi ca niciodata, iar duminica deja nu mai aveau de unde sa-si cumpere „pomul de Craciun“. Doar citiva comercianti care au stiut sa speculeze momentul au supralicitat oferta si au cistigat aproximativ 500-600.000 de lei pe un brad. Pentru ca anul trecut au ramas cu majoritatea brazilor nevinduti, comerciantii din Harghita si Alba au preferat sa aduca mai putine exemplare. Severinenii care nu au mai gasit brazi in pietele din municipiu s-au indreptat spre Baia de Arama sau Orsova, in speranta ca vor mai gasi citeva crengute pentru a-si impodobi casa. „Am luat un brad ca vai de el, pentru ca nu puteam sa merg acasa si sa le spun copiilor ca nu am gasit. Am dat 350.000 de lei, ca niciodata. Au vazut ca e criza de brazi si au pus pretul cum au vrut. Nu trebuia sa li se permita, ci era bine sa fie stabilit un pret minim si unul maxim, chiar daca functioneaza legea cererii si ofertei“, a declarat Alin Barcau, din Drobeta Turnu Severin.

Petardele si mincarea din belsug au stricat Sarbatorile multor severineni

Luni, in ajun de Craciun, in Severin a inceput goana dupa ultimele cumparaturi. Circulatia in municipiu a devenit infernala atit pentru pietoni, cit mai ales pentru automobilisti. Injuraturi, claxoane, amenintari-toate pe fondul unei alergari contra timp, pentru ca totul sa fie gata pentru masa de sarbatoare. Astfel, dupa o saptamina in care orasul a fost un vacarm infernal, in ziua de Craciun, strazile din Drobeta Turnu Severin au fost aproape pustii. Doar petardele i-au mai scos din amorteala pe unii locatari de la blocuri, care si-au varsat nervii „de la etaj“, spre satisfactia celor mici, care aprindeau pocnitorile pentru a le face in ciuda. Departe de a fi fost doar un ambient sonor puternic, petardele i-au adus in culmea disperarii pe severineni. Spre seara, desi pe scena amenajata in fata Casei Tineretului s-a desfasurat un spectacol de anvergura, putini severineni au fost prezenti, preferind sa nu paraseasca fotoliile si sa ramina in fata televizoarelor. „Nu am iesit pentru ca nu ne-a placut cum a fost impodobit orasul. Am vazut un concert al unei formatii din municipiu, dar mi s-a parut slab. Am preferat sa ramin acasa impreuna cu familia si sa privim la televizor. Cu atitea bunatati pe masa, nu-ti mai arde sa iesi, mai ales ca am dorit sa profitam si de cele citeva zile libere. Am avut si musafiri, asa ca totul a iesit bine“, a spus Rodica Diaconu, din Drobeta Turnu Severin.

Fulgii de zapada care au cazut in noaptea de Craciun i-au ingrozit efectiv pe vagabonzii care, pina nu de mult, isi faceau veacul in zona garii din Drobeta Turnu Severin. Acestia au incercat sa gaseasca motive intemeiate pentru a fi lasati sa mai atipeasca in sala de asteptare sau prin saloanele spitalului judetean. La spital, multi s-au adunat in jurul unui brad impodobit de angajatii institutiei, in speranta ca va ajunge si la ei Mos Craciun. Serviciul de Ambulanta Mehedinti a fost solicitat, in aceste zile, in special pentru dureri provocate de colicile biliare sau pentru ulcere care s-au activat in urma bucatelor consumate. Alte cazuri luate in evidenta de medicii de la ambulanta au fost cele de hipertensiune si boli coronariene ischemice. La Sectia de urgente a spitalului judetean, numarul pacientilor nu a fost cu mult mai mare decit in zilele obisnuite, accidentele de circulatie fiind cele care au dat cele mai mari batai de cap personalului medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS