12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO cutie cu fundita pentru Daniela

O cutie cu fundita pentru Daniela

„Cel mai placut sentiment l-am avut simbata, 22 decembrie, cind i-am dus un cadou unei fetite de opt ani din comuna Predesti. Copila, pe nume Daniela-Monica Ganea, ii scrisese lui Mos Craciun ca vrea orice cadou, numai sa fie intr-o cutie cu fundita. Pregatisem pentru ea cuvenitul dar – dulciuri, sucuri, portocale – pe care l-am ambalat cu grija exact asa cum isi dorea micuta.

Ajuns in comuna, am avut surpriza sa constat ca numele Ganea era purtat de peste jumatate din localnici. Cu sprijinul politistilor din sat, am reusit sa-l descopar pe bunicul fetei la o bodega. Circumspect, batrinul a dat totusi fuga pe trei carari pina acasa, pentru a-si aduce nepoata. Vestea lui Mos Craciun de la Gazeta de Sud se raspindise deja, fiind destui care si-au adus odraslele pentru a primi cadoul pregatit. Intr-un tirziu a aparut insa fetita asteptata, care a relatat cu precizie continutul scrisorii. Convinsi ca mogildeata din fata noastra, era cea cautata, i-am inminat cadoul. Isi pierduse glasul de emotie, iar ochii ii straluceau de bucurie. In acel moment, mi-am dat seama cita fericire a adus actiunea noastra. Copii sau virstnici lipsiti de posibilitati materiale au gasit in noi un Mos Craciun nesperat.

Am intimpinat si greutati. Vremea nefavorabila si zapada cazuta in ultimele zile au facut ca masina plina cu cadouri sa se impotmoleasca intre doua dealuri, undeva intre Carpen si Verbita, intr-o vale pe unde nici carutele n-au trecut vreodata. Sprijinul si indrumarile nesperate ale unor localnici au facut posibila gasirea caii de acces catre cea mai apropiata sosea. Iar misiunea a fost dusa la bun sfirsit.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS