12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeea ce le-am oferit noi a fost putin

Ceea ce le-am oferit noi a fost putin

„Saracia este, cred, cea mai urita fata a omenirii. Celor care vin in contact cu ea prin intermediul presei le vine greu sa isi imagineze ce inseamna cu adevarat sa traiesti in mizerie si frig, sa nu ai ce minca si ce imbraca, sa iti fie interzis pina si dreptul de a mai spera. Lipsa de perspectiva iti ia acest drept.

La inceput, cind a demarat actiunea «Mos Craciun vine trimis de tine!», totul parea ca o joaca. Am iesit in strada alaturi de colegii mei pentru a vinde carti postale la -10 grade Celsius, convinsa fiind ca oamenii se vor bucura ca li se ofera posibilitatea sa-si ajute semenii. Curind insa mi-am dat seama ca nu-i o joaca si ca este destul de greu sa-l convingi pe fiecare trecator ca banii donati de el vor ajunge exact acolo unde trebuie. N-au contat insa umilinta si dispretul oamenilor si am continuat aproape cu frenezie sa vindem cit mai multe felicitari, gindindu-ne la acele fiinte batute de Dumnezeu care se vor bucura de darul primit de Sarbatori.

Si asa a fost. Timp de doua zile am strabatut 12 comune si am intrat in citeva zeci de case, mai bine spus cocioabe din chirpici acoperite cu paie sau cartoane, care adaposteau 10 – 12 suflete. Copiii zburdau de fericire la vederea pungilor cu daruri, iar batrinii cadeau in genunchi, se inchinau multumindu-i lui Dumnezeu, imi sarutau miinile si nu se mai puteau opri din plins.

Ceea ce le-am oferit noi, material vorbind, a fost putin. Ceea ce a contat cu adevarat pentru acele suflete singure, neputincioase si triste a fost faptul ca cineva, in prag de Sarbatori, le-a deschis usa urindu-le „Craciun fericit!“. Recunostinta si bucuria acelor oameni simpli, vitregiti de soarta si uitati de Dumnezeu au fost pentru mine cea mai mare rasplata. A fost greu, dar a meritat efortul. Si daca ar trebui sa o iau de la capat, as lua-o fara a sta prea mult pe ginduri pentru ca e mare lucru sa aduci bucurie in sufletele oamenilor necajiti si suferinzi. Personal, le multumesc tuturor celor care au sprijinit actiunea initiata de Gazeta de Sud si Radio Sud «Mos Craciun vine trimis de tine!» si vreau sa le spun ca imi lipsesc cuvintele pentru a exprima cit mai fidel semnificatia gestului lor.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS