12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO fetita de opt ani isi ingrijeste bunica bolnava de cancer

O fetita de opt ani isi ingrijeste bunica bolnava de cancer

O fetita din Tirgu Jiu isi va petrece Sarbatorile de iarna la capatiiul bunicii sale, care este imobilizata la pat. Cind nu merge la scoala, micuta Alexandra, eleva in clasa a II-a la Scoala generala nr. 1, trebuie sa aiba grija de bunica ei, Nicolita Tudose, de 57 de ani, care are tumoare pe creier.

De mai bine de noua luni, aceasta nu se mai poate ridica din pat, si-a pierdut auzul si cu greu poate sa mai vorbeasca. Femeia este ajutata de sotul ei, Grigore Tudose, care nu are nici un fel de venituri, si de nepotica Alexandra. Si pentru ca boala femeii nu era de ajuns, un alt necaz s-a abatut asupra familiei: Marius Tudose, tatal fetitei, a fost arestat in urma cu trei zile, din cauza unei amenzi de 400.000 de lei, pe care nu a avut cu ce sa o plateasca. El isi va petrece Sarbatorile departe de Alexandra, avind de ispasit 120 de zile de inchisoare. Singurele venituri ale familiei sint alocatia fetitei si pensia de boala a batrinei, in valoare de 1.050.000 de lei. Acesti bani sint cheltuiti pe medicamente si pentru ingrijirea femeii bolnave. Cind bunicul ei este plecat in oras cu treburi, Alexandra are grija de bunica bolnava.

„De Craciun, il vreau pe tati acasa“

Curajul acestei fetite de a fi alaturi de un om care se zbate intre viata si moarte impresioneaza pe oricine. Si fetita a avut de indurat cind a fost mica. La virsta de numai o luna si jumatate, aceasta a fost abandonata de mama ei. De atunci, a fost crescuta de bunici, care au ajuns acum la capatul puterilor. Nici tatal Alexandrei nu a reusit sa se descurce, sa isi gaseasca de lucru, pentru a-si intretine familia. „Fata asta e necajita si eu sint necajit, ca nu mai am cu ce sa o mai tin. Cheltuiesc o multime de bani pe pampersi, pentru sotie, pentru ca face pe ea. Are tumoare pe creier si uneori vad ca nu mai poate de durere. De aceea trebuie sa ii dau mereu calmante. Acum am ramas singuri si imi pare rau de amindoua de nu mai pot. Mai muncesc si eu pe la un patron, dar nu mai pot. Ma mai si imprumut. Am fost la politie sa imi scot baiatul si mi-au spus ca, daca platim, ni-l trimit acasa, altfel nu. El spala, el facea de toate in casa, ca eu sint batrin. Moare tara pentru 400.000 de lei? Atunci cind au venit de l-au luat, fata a inceput sa plinga“, a spus Grigore Tudose.

Cind am vizitat-o, Alexandra invata o poezie pe care sa i-o spuna lui Mos Craciun, desi nu era convinsa ca ii va aduce si ei ceva, ca la ceilalti copii. Nu a vrut sa ne spuna decit atit: „De Craciun, il vreau pe tati acasa.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS