14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinul Economat din Tirgu Jiu este considerat o farsa de catre pensionarii gorjeni

Magazinul Economat din Tirgu Jiu este considerat o farsa de catre pensionarii gorjeni

Magazinul Economat deschis recent in Tirgu Jiu pentru pensionarii din localitate a devenit in scurt timp o crunta dezamagire pentru batrini. Produsele comercializate au un pret la fel de piperat ca in oricare alt magazin din Piata Centrala a municipiului Tirgu Jiu.

Autoritatile locale au dat asigurari ca in acest magazin alimentar preturile vor fi mai mici, reprezentind o masura de protectie sociala pentru pensionari, numai ca realitatea a dovedit contrariul. Produsele de baza cum sint uleiul, zaharul, malaiul, faina sau otetul au ramas in continuare produse de lux pentru pensionari.

Vicepresedintele Consiliului Judetean al Virstnicilor, Ion Velcea, a spus ca infiintarea Economatului a fost o farsa: „Patronul acestui magazin nu plateste Primariei Tirgu Jiu chiria pentru spatiul rezervat comercializarii alimentelor, tocmai pentru ca acestea sa aiba un pret mai mic. Ori, produsele de baza s-au vindut la aceleasi preturi ca in orice alimentara din oras. L-am atentionat atunci pe acest patron, care pina la urma a scazut preturile cu maximum o mie de lei. Vreau sa spun ca, in prezent, pretul uleiului, al zaharului si al fainii este acelasi si la Economat, si in Piata Centrala. Deci nu s-a intimplat nimic benefic pentru pensionari. Nu este o masura reala de protectie, asa cum ni se promisese. Este o farsa“. Fata de aspectele constatate de Ion Velcea, primarul Florin Circiumaru a promis ca va analiza situatia la fata locului si va lua masurile care se impun.

Mai este de notat ca in judetul Gorj exista peste 19.000 de pensionari, iar la multi dintre acestia, pensia lunara nu depaseste 500.000 de lei. De Sarbatori, conducerea Consiliului Judetean al Virstnicilor nu a reusit sa stringa decit trei milioane de lei, pe care le vor imparti la 20 de pensionari ale caror venituri sint foarte mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS